IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jó évünk lehet idén: AirPods Pro 2, iPhone SE és kisebb notch az iPhone 13-on

A cupertinóiak frissíthetik idén az AirPods Prót és a sokak által imádott pénztárcabarát iPhone SE-t, és elérkezhet végre az idő, amikor az Apple megválik a hatalmas notchtól.

A MacOtakara hétvégén megjelent elemzése szerint az Apple új AirPods Prót és új iPhone SE-t dobhat piacra 2021 áprilisában. A jelentés szerint az új AirPods Pro átalakított töltőtokot is kap.

A pletykák a kínai ellátási lánc forrásait idézik, miszerint a második generációs AirPods Pro új töltőtok dizájnnal rendelkezik. A hírek szerint 21 mm vastag marad, de 46 mm magas és 54 mm széles lesz. Összehasonlításképpen: a jelenlegi AirPods Pro töltőtok 45,2 mm magas és 60,6 mm széles, így ez azt jelentené, hogy a második generációs tok valóban egy kicsit más lenne.

Egy kicsit vastagabb lehet az új modell – Forrás: CNET

Korábban a Bloomberg arról számolt be, hogy a második generációs AirPods Pro „kompaktabb” kivitelű lesz, és eltűnhet a töltő az aljáról. A jelentés azonban figyelmeztetett arra is, hogy a dizájnváltozások nem garantálhatók, mert kihívást jelent az AirPods Pro belső alkatrészeinek kompaktabb kialakítása. Ha hinni lehet a MacOtakara jelentésében, az AirPods Pro 2 már áprilisban megjelenhet.

Továbbá az Apple áprilisban egy új, harmadik generációs iPhone SE-t is kiadhat. A jelentés nem részletezi, hogy mi várható az iPhone SE 3-tól, de az áprilisi megjelenés pontosan egy évvel a 4,7 hüvelykes iPhone SE 2020-as megjelenése után következhet be. Úgyhogy reméljük az idei modellről eltűnik végre a gomb és jobb képernyő-test arányt kapunk.

Kínai beszállítók szerint pedig mind a négy iPhone 13 modell majdnem azonos kialakítással fog rendelkezni, mint az iPhone 12 lapos szélű modellei. Az eszközök magassága és szélessége változatlan marad, de a vastagság 0,26 mm-rel nő.

Ami a hátsó kamerákat illeti, érdekes változásokat láthatunk majd a tervezés terén. A fényképezőgép dudorja megmarad, de az Apple hozzáadhat egy zafír üveget, amely mind a három lencsét el fogja takarni, hogy három helyett egyetlen kamerának tűnjön.

Kisebb notch, végre! – Forrás: Apple

MacOtakara azt is megjegyezte, hogy az iPhone 13 Pro és az iPhone 13 Pro Max kameramodulja azonos méretű lesz, ami azt sugallja, hogy a kisebb Pro modell ugyanazokkal a fényképezőgép lencsékkel fog rendelkezni, mint a 13 Pro Max. Ez magában foglalja az ultraszéles lencsét, jobb stabilizációt és 2,5x optikai zoomot.

A vállalat csökkenteni szeretné a TrueDepth kamera méretét, ami kisebb notch-ot eredményezhet az iPhone 13 modelleken. Korábbi pletykák azt is állítják, hogy a teljes iPhone 13-as széria megkapja a LiDAR szkennert, nemcsak a Pro modellek.

Ming-Chi Kuo megbízható elemző szerint az összes iPhone 13 modellt rendszeres ütemterv szerint kell gyártani és piacra dobni, vagyis késedelem nélkül, szeptemberben érkeznek majd.

Te melyik idei újdonságra vagy a legjobban kíváncsi?

Forrás és borító: 9to5Mac 1, 2

Kapcsolódó cikkeink

Az iPhone XR-re hajazhat az új SE

Anikó

Mire NE számíts a jövő heti Apple eseményen

Anikó

M2-es MacBook Pro, miért ne?

Anikó