IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Kiszivárgott az Xbox Series X és S ára és megjelenési dátuma

A Windows Central, az egyik legnagyobb Microsoftos oldal és Brad Sams, a témában jártas techguru hozta le az elvileg hivatalos, ámbár kiszivárgott képeket és videót a közelgő Xbox Series X-ről és S-ről. Amihez csatoltak árat és megjelenési dátumot is…

Már előzőleg írtunk arról, hogy jön az Xbox Series X mellé a gyengébb és fizikai meghajtó nélküli S változat, persze olcsóbban. Mivel valaki, valahogy, megkaparintotta a hivatalos kontrollert, aminek a dobozán nemcsak az X-verziós kompatibilitás szerepelt, hanem az addig ismeretlen S-verzió is!

Persze, ekkor még csak arról bizonyosodhattunk meg, hogy tényleg létezik a pénztárcabarátabb kiadás. Azonban most nagyon is úgy tűnik, hogy végre kaptunk egy “biztos” árat és megjelenési dátumot! Illetve most már szemünket is legeltethetjük a kisebbik változaton.

A két forrás szerint idén november 10-én számíthatunk a megjelenésre. Ahhoz, hogy magunkénak tudhassuk az általunk választott Xbox konzolt: az erősebb X-verzióért elvileg 499 dollárt kell majd leperkálnunk, a gyengébbik S-variációt pedig potom 299 dollárért már megkaparinthatjuk.

Szerintem egész jól néz ki és még az ára is jó… Forrás: Brad Sams

Szerintem elég korrektül beárazta a jövő játékmasináit a Microsoft és most már nem is kell olyan sokat aludnunk a megjelenésig. Elvileg még részletre is lehet majd finanszírozni, amihez Xbox All Access is járni fog: az X-típus 35 dollár/hónap míg az S 25 dollár/hónap opciókkal lesz hosszútávra megvásárolható. Természetesen ezek még nem hivatalos bejelentések, úgyhogy még változhatnak a dolgok, de már nagyon úgy tűnik, hogy az utolsó kanyar előtt vagyunk a célhoz.

Na de jöjjön a videó, amire mindenki várt! Jól látszik, hogy az előzetes elgondolások helyett nem vízszintesen vágták el az eredeti Xbox Series X dizájnt és nem csak egy ugyanolyan, ámbár kisebb dobozba tuszkolták bele a gyengébb hardvert. Inkább függőlegesen szelték el azt, amin egy őrülten nagy hűtőrendszer virít. Szerintem egész korrekt a kialakítása és stílusa (meg amúgy is tévé alatt mindegy, milyen csak jó legyen…), de akkor nehogy túlmelegedjen!

Borító: Twinfinite

Forrás: Brad Sams

Neked tetszik annyira az Xbox Series X és S, hogy beszerezd valamelyiket? Ha igen, neked melyikre esett a választás?

Kapcsolódó cikkeink

Böngészőben futtatható Windows verzióval rukkolt elő a Microsoft

Anikó

Jobs mindig képes volt valami meglepőt alkotni

Anikó

Néhány dolgot elleshetne a Windows 11-től a macOS is

Anikó