IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Xbox Series X mellé jön a büdzsé kistesó is

Azt csiripelték a madarak, hogy augusztusban bejelentik az Xbox Series X olcsóbb és kisebb tesóját. Eddig még a konzol létezését és nevét is homály fedte, de most az új kontroller doboza lebuktatta az Xbox Series S-nek keresztelt kisöcsit. 

Köszönhetjük mindezt Zak S-nek és a hihetetlen világhálónak, aki potom 35 dollárért hozzájutott a még piacra sem dobott Xbox kontrollerhez. Az, hogy ezt ki értékesítette, nem lehet tudni, lehet Bill Gatesnek anyagi gondjai vannak… Persze nem maga a kontroller létezése igazolta a Series S-et, mivel magát az “irányító” kütyüt már bemutatták. Azonban a dobozán már feltüntették, hogy támogatja az Xbox Series X-et illetve az S verziót. Ami Zaknek hála meg is lett örökítve több kép illetve videó formájában. Lessük is meg őket!

Ha Zak nem talál rá a kontrollerre, akkor vajon mikor szándékozott volna azt bejelenteni a Microsoft? Igaz még maga a Series X leleplezése előtt arról folytak a pletykák, hogy majd jönni fog egy olcsóbb változat is az új generációval. Nem lesz teljesen kimaxolva, illetve fizikális lemezmeghajtó sem kap helyet a konzolban. Ezáltal sokkal pénztárcabarátabb verziót kreálnak. Aztán bejelentették az Xbox Series X-et, de a kistesóról nem esett egy szó sem.

Majd jött a Playstation 5, illetve annak olcsóbb digitális verziója. Ami talán csak a végső lökés volt a Microsoftnak, hogy “igen erre igény van”. Talán ez a véletlen kontroller gikszer nem is volt véletlen? Míg a Playstatiton csak a lemezhasználat korlátozásában húzta meg a vonalat, illetve az árcsökkentést, addig az Xbox valószínüleg tényleg egy kevésbé drága verziót hozott össze a Series S személyében.

Egy nagyon korai szivárogtatás által már napvilágot látott a Series S háza alatt lapuló dolgok listája is. Míg a Series X 4K-s 13,5 GB RAM-os felturbózott processzorral jön addig elméletileg a Series S: “csak” 1080 vagy 1440p-ben tudja majd futtatni a játékokat, illetve szintén “csak” 7,5 GB RAM fog elhelyezkedni benne egy gyárilag lejebb korlátozott procival. Reméljük azért korrekten fogja futtatni az új generációs játékokat még korrektebb árral, és akkor szerintem biztosan nagyon kelendő lesz.

Vajon most is a Playstation nyeri az eladásokat, vagy közbeszól végre az Xbox? Forrás: PCmag

Természetesen ezek csak spekulált specifikációk, de az biztos, maga a Series S jönni fog. Már ha csak a túl korán eladott kütyü dobozát vesszük figyelembe. Az, hogy igazán mi is lesz belül illetve mennyivel lesz olcsóbb azt nem lehet tudni, ahogyan még a Series X árát sem. Szóval folytatódhat a várakozás az árak és speckók tekintetében. Meg persze a hivatalos bejelentésre is… Mert az még valahogy nem volt…

Borító és Forrás: Engadget

Te befogod szerezni az új generációs konzolok egyikét? Ha igen Xbox vagy Playstation? Netalántán marad a Nintendo Switch, esetleg “örökké PC-s” maradsz?

Kapcsolódó cikkeink

Böngészőben futtatható Windows verzióval rukkolt elő a Microsoft

Anikó

Jobs mindig képes volt valami meglepőt alkotni

Anikó

Néhány dolgot elleshetne a Windows 11-től a macOS is

Anikó