IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Lekerült a Cyberpunk 2077 a PlayStation Store-ból

2020 talán egyik utolsó várva várt nagy dobása még sem lett akkora találat, legalábbis a Sony szerint, ezért minden magyarázat nélkül eltávolították a játékot egy héttel a megjelenése után a PlayStation Store-ból.

A Cyberpunk 2077 vitathatatlanul az év leginkább várt videojátéka, de a bevezetés nem teljesen felelt meg a várakozásoknak. Valahogy minden egyes platform verzióját különböző hibák tartították. 

A Windowsos, PlayStation 4-es, Stadiás és Xbox One-os verzió december 10-én, kereken egy hete indult, PlayStation 5-re és Xbox Series X-re és S-re pedig jövőre érkezett volna a játék. 

A Cyberpunk 2077 PS5 – Forrás: Android Authority

A narratíva, a látványvilág és grafika egyöntetűen elismerést váltott ki, míg az egyes játékelemek fogadtatása már messze nem volt ennyire pozitív. Az egész játékk visszhangja sokkal inkább a technikai problémákról szólt, különös tekintettel a PlayStation 4 és az Xbox One verziókra. 

A fejlesztő CD Projekt később bocsánatot kért, különös tekintettel az ezen verziókkal kapcsolatos problémákra, és arra a következtetésre jutottak, hogy az elégedetlen játékosok választhatjáka visszatérítést. A Sony december 17-én el is távolította a játékot a PlayStation Store-ból, és teljes visszatérítést kínált a vásárlóknak.

A Sony példátlan lépést tett azzal, hogy a PlayStation Store-ból „újabb értesítésig” kihúzta a címet. Továbbá a játékot megvásárló fogyasztók élhetnek a visszatérítési lehetőséggel.

A SIE – Sony Interactive Entertainment – a vásárlók magas szintű elégedettségének biztosítására törekszik, ezért elkezdjük a teljes visszatérítést felajánlani minden olyan játékos számára, aki a PlayStation Store-on keresztül vásárolta a Cyberpunk 2077-et. Miután megerősítettük, hogy valóban a PlayStation Store-on keresztül vásároltad meg a Cyberpunk 2077-et, megkezdjük a visszatérítés feldolgozását.
Áll a vállalat weboldalán

Az pedig már csak a választott fizetési módtól és pénzügyi intézményektől függ, hogy milyen gyorsan cseng vissza a money.

A Sony visszatérítési szabályzata kimondja, hogy a már letöltött vagy streamelt tartalomért visszatérítést nem jár, csak ha a tartalom hibás. Más szavakkal, ez eléggé úgy hangzik, mintha a japán vállalat azt sugallná, hogy a Cyberpunk 2077 hibásan működik a konzolain. Mindazonáltal ez felvet egy-két kérdést, például, hogy a Sony akkor miért hagyta jóvá korábban a játékot konzoljai számára.

Még az is lehet az év egyik legnagyobb utolsó durranása igazából csak leégés lesz?

Forrás és borítókép: PlayStation

Kapcsolódó cikkeink

Ikonikus Sony PS játékok bukkanhatnak fel az App Store-ban

Anikó

Megszűnik a PlayStation 3, a PSP és a Vita online boltja

Foltin

A PS5-nek áll a zászló a kontrollerek csatájában

Zsolt