IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Még júniusban jöhet a Xiaomi Mi Band 5

Az androidos piacon a Xiaomi Mi Band egy igen népszerű választás, leginkább verhetetlen ár-érték arányának, szép színes kijelzőjének és masszív aksiidejének köszönhetően.

A jelenlegi legújabb verziót, a Mi Band 4-et tavaly június 11-én mutatták be, azóta persze számtalan információ szivárgott ki a következő generációról. Jelenleg az alábbi funkció várhatók reálisan a Mi Band 5-be.

Forrás: PhoneArena

Új töltési mechanizmus is bemutatkozhat a Mi Band 5-ben. Eddig csak úgy lehetett az órát tölteni, hogy mindenképp el kellett róla távolítani a szíjat és be kellett rakni töltő bölcsőbe úgy, hogy a két töltő csatlakozó pöcök tuti jól álljon rajta. A töltő tok sima USB-s töltési lehetőséggel rendelkezett. Most ez változhat: helyből az órába lehet majd a töltőt csatlakoztatni.

Forrás: PhoneArena

Úgy tűnik, az óra képes lesz az Amazon digitális asszisztensével, Alexával is zökkenőmentesen kommunikálni. Ehhez pedig mikrofonra és hangszóróra is szükség van, ami eddig szintén nem volt a Mi Bandekben. Másrészt ez univerzálisabb felhasználást tesz lehetővé további eszközökkel összekapcsolva.

A Mi Band 5 továbbá NFC támogatással érkezhet, ezzel utat nyitva a mobilfizetési megoldások használatának, legalább is az USA-ban. Emellé jöhet még a menstruációs ciklus követése és a véroxigén szint monitorozása. Valamint 11-re nőhet a különböző lekövethető és mérhető tevékenységek száma. Jön a beltéri biciklizés, jóga, elliptikus tréner, ugrókötelezés, súlyemelés és mások.

Forrás: PhoneArena

Hardveres téren változás lehet a a 0,95”-es AMOLED kijelzőről 1,2”-es méretre váltás és elérhetővé válhat egy extra kamera irányító funkció is, lehetővé téve a gyors exponálást a csatlakoztatott telefonon.

A mindez pedig mikor és mennyiért? Valószínűsíthetően ismét június 11-én, legalábbis Kínában mindenképp. Az ára pedig valahogy 30 dollár körül indulhat a piacokon.

Forrás és borítókép: PhoneArena 

Kapcsolódó cikkeink

A Xiaomi megelőzte az Apple-t

Anikó

Már jövőre élesben hasíthat a Xiaomi HyperCharge

Anikó

A Xiaomi okostelefon-eladásai megelőzték az Apple-ét

Anikó