IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Pixel 5 vs. iPhone 12 – Melyik ügyesebb az éjszakai fotózásban?

Máris összemérték a két új készüléket, a különbség nem óriási, de azért sikerült győztest hirdetni.

Az egymásra licitáló megapixelek harcán már rég túl vagyunk, a telefongyártók az utóbbi években inkább a mesterséges intelligenciával, a HDR-rel, és az ezekre épülő szoftveres trükkökkel igyekeznek egymás fölé kerekedni a fényképezésben. A kamerás képességek egyik fő csatatere az éjszakai fotózás, ami nagyjából a Google-féle Night Sight 2018-as debütálásával került előtérbe. Az Apple tavaly mutatta be a saját megoldását Night Mode néven, a nemrég megjelent iPhone 12 és a Pixel 5 pedig természetesen még jobb teljesítményt ígérnek ezen a területen.

Na de vajon melyikük a jobb? Az Input Mag egymásnak eresztette a két telefont, szemléletes fotókkal mutatva rá az apró, de nem elhanyagolható különbségekre. Egyből a lényegre ugorva leírjuk: a Raymond Wong által jegyzett összehasonítás arra jut, hogy az idei meccset az iPhone 12 nyeri az élesebb képekkel, az élethűbb színekkel, és azzal, hogy jobban megőrzi a sötét részek feketéjét.

Mielőtt azonban rátérünk a képekre, nem árt rögzíteni a specifikációkat. A Pixel 5 fő kamerája valójában ugyanaz a szenzor, ami még a Pixel 2-ben debütált, a Google csak a szoftveres algoritmuson csiszolgatott. Ez egy 12.2 megapixeles, széles (27mm) látószögű egység f/1.7 rekeszértékkel, amit egy 16 megapixeles ultraszéles (107˚) látószögű lencse is segít f/2.2 rekeszértékkel. Az iPhone 12 fő kamerája 12 megapixeles széles (26mm) látószögű, ami mellé egy szintén 12 megapixeles ultraszéles (120˚) látószögű szenzort kapunk f/2.4 rekeszértékkel.

Az előlapi kamerák mindkét telefonon támogatják a portré módot, a Pixel 5-ben 8 megapixeles, az iPhone 12-ben 12 megapixeles szenzorral. A Google készüléke f/2.0 rekeszértéke miatt valamivel több fényt enged be az f/2.2-es rekeszértékű iPhone 12-nél. És akkor jöjjenek a képek.

A képeket látva Wong ítélete tehát megállja a helyét, ám azt azért nem szabad elfelejteni, hogy a Pixel 5 olcsóbb az iPhone 12-nél: a Google készüléke 699 dollárba, az Apple-é 799 dollárba kerül. Ezért az árért pedig a Pixel még mindig remek éjszakai fotókat lő, melyeknek a gyengeségei valószínűleg fel sem tűnnek az átlag felhasználónak, amíg nem rakunk közvetlenül melléjük valami jobbat. Ha általánosságban is érdekel a Pixel 5 vs. iPhone 12 téma, akkor Deborah korábbi cikkében is olvashatsz róla.

Forrás: Input Mag

Kapcsolódó cikkeink

Csökken az iPhone-ok iránti kereslet?

Anikó

A 12-es iPhone széria nem tudja lenyomni a 11-est

Anikó

Nem csökken az iPhone 12-es széria iránti kereslet

Anikó