IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Repkedő biztonsági kamerát mutatott be az Amazon

A robotporszívó után itt a macskák új kedvenc játéka, az Amazon Ring repkedő biztonsági kamera.

Az Amazon mindig is szeretett olyan dolgokat kitalálni, ami nem a megszokott alapfelszerelés. Amikor az Alexát megjelentették, senki nem nagyon tudta mire lesz jó, viszont azóta meg egyre több eszköz működik hasonló elven, és szépen fogy az Echo is.

Az Amazon és a drónok kapcsolata már egy jó ideje fejlődik, ugyanis ők kezdtek el először drónkiszállítással foglalkozni, és már valós ügyfelekkel tesztelik. Most azonban a tapasztalatokat ötvözték az okosotthon megoldásaikkal és egy drón biztonsági kamerát dobtak a piacra, ami a Ring nevet kapta.

El tudtunk volna képzelni szebb dizájnt is – Forrás: CNBC

Az Amazon szerint az eszköz tökéletesen biztonságos az adatainkra nézve, de az internetnek már most vannak fenntartásai a dologgal kapcsolatban. Az eszköz ugyanis egy otthoni biztonsági kameraként funkcionál, de nem a klasszikus értelemben, amikor fix pontban vannak a lakás sarkaiban. Az Amazon szerint csak akkor rögzít felvételt, ha repülő módra van állítva, de pontosan ez az, amit kifogásoltak a kritikusok, szerintük ez tökéletes lehetőség arra, hogy a cég leskelődjön a vásárlói után. Annak ellenére, hogy egy fizikai lencsetakaró van rajta a dokkolt állapotában.

A Ring egy dokkolón pihen, és amikor nem vagyunk otthon, akkor bekapcsolhatjuk és körbeküldhetjük a lakáson, hogy nézzen körbe. A Ring egy előre meghatározott utat tud bejárni, nyilvánvalóan ezt be kell kalibrálnunk, hisz egy robotporszívó is abból tanul, ahogy beleütközik a tárgyakba. De egy drónnak nem tesz kifejezetten jót ha „izomból” nekimegy a falnak.

Az eszköz a jövő évtől lesz elérhető 249 dolláros áron. Elvileg képes érzékelni előre a tárgyakat, amik vélhetően az útjába kerülnek, és ki tudja kerülni azt. Ennek ellenére én, mint macskatulajdonos csak azt a képet látom a fejem előtt, hogy a cicám, aki a poloskát is reptében pofozza le a földre, elég hamar tönkretenné a Ringet.

És akkor álljon itt egy videó a macskák vs. drónok küzdelméről levezetésképp.

Te vennél egy repkedő biztonsági kamerát otthonra?

Forrás: Geekwire
Borító: USA Today

Kapcsolódó cikkeink

Az Apple továbbra is vezeti a táblagépek piacát

Anikó

Az Amazon is beszállhat a kriptovaluták versenyébe

Anikó

Az Amazon felvásárolta az MGM stúdiót

Anikó