IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Tényleg az AR lehet az Apple jövője

Tim Cookot Kara Swisher újságíró Sway podcastjában interjúvolta meg. Az Apple vezérigazgatója beszélt a Tesla iránti csodálatáról, annak vezető szerepéről az elektromos járművek közt, és megjegyezte, hogy “valószínűleg” 10 év múlva nem lesz már az Apple-nél. Cook másik fókusza az AR-on volt, és saját szerepén az Apple jövőjében.

Az AR ígérete az, hogy Ön és én most remekül beszélgetünk. Vitathatatlanul még jobb is lehetne, ha képesek lennénk táblázatokkal vagy egyéb megjeleníthető dolgokkal bővíteni a vitánkat. Szerintem a közönsége is profitálna ebből. És amikor erre gondolok a különböző területeken, legyen az egészségügy, oktatás, játék, kiskereskedelem, már látom, hogy az AR ezeken a területeken felszálló ágban van.
Tim Cook

Bár Cook nem beszél a jövőbeni termékekről, a nyilvános megszólalásai során elég gyakran emlegeti az AR-t. 

Az Apple vezérigazgatója a pletykák szerint a vegyes valóságú headsettel kapcsolatban egy kérdésre adott választ, azon kívül, hogy nem beszél a jövőbeli termékekrőli:

Úgy gondolom, hogy az [AR] ígérete a jövőben még nagyobb. Tehát kritikusan fontos része az Apple jövőjének.
Tim Cook

Hiszen az AR lehet az Apple következő nagy dobása. A projektről az alábbiakat tudjuk: Ming-Chi Kuo szerint az Apple vegyes valóságú fejhallgatóiban 15 kameramodul és innovatív biometrikus azonosító lehet. Korábbi jelentésében Kuo azt mondta: az Apple 2022-ben kiad egy új sisakszerű headsetet micro-OLED kijelzővel, kibővített és virtuális valóság képességekkel.

Forrás: iDropNews

Megemlítette azt is, hogy az Apple még mindig dolgozik az új AR szemüvegeken, de ezeket valószínűleg nem mutatják be 2025 előtt. Hírlevelében a Bloomberges Mark Gurman azt mondta, arra számít, hogy az Apple a következő több hónapban piacra dobja az AR szemüveget, de a bemutató eseményt még nem jelentettek be.

Az biztos, hogy Tim Cook még vár néhány évre az Apple-nél, és vannak még nagy projektek előtte.

Kapcsolódó cikkeink

Nem lesz headset bejelentés az idei WWDC-n

Anikó

Még idén sem lesz semmi az Apple VR headsetjéből

Anikó

Mire NE számíts a jövő heti Apple eseményen

Anikó