IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Úgy néz ki, egyelőre megússza a TikTok

Nemrég kellett volna befejezni a TikTok adásvételét, de a tiltás határidejét figyelmen kívül hagyták az amerikai kormányzati tárgyalások miatt.

A TikTok közösségi videószolgáltatás tilalmát egyelőre az amerikai kormány nem hajtja végre, a tilalmat figyelmen kívül hagyják, de ezek közben azért a két fél tárgyalása folytatódik. November végén a ByteDance hét napos hosszabbítást kapott, hogy átadja egy amerikai vállalatnak az irányítást. A december 4-ikei határidő lejártát követően azonban semmi sem történt a közösségi hálózattal, és úgy tűnik ez egy ideig így is fog maradni.

Ez úgy tűnik mégsem jött be, Donald – Forrás: USAToday

A Bloomberg forrásai azt állítják, hogy a TikTok nem kap új határidőt és nem is tiltják be, hanem marad minden a régiben. A Pénzügyminisztérium képviselője a Reutersnek elmondta, hogy az Egyesült Államok Külföldi Beruházási Bizottsága (CFIUS) együttműködik a ByteDance-szel a nemzetbiztonsági kockázatok megoldásához szükséges lépések végrehajtása érdekében.

Annak ellenére, hogy a Trump kormány azt állította, hogy a TikTok nemzetbiztonsági kockázatot jelent, a nagy huzavona az és extra határidők azt sugallják, hogy igazából csak az adás-vétel volt fontos az amerikaiaknak, nem is az app tiltása.

November 25-én a jelentések szerint a ByteDance-nek volt egy új javaslata a biztonsági problémák megoldására, amelyet a kormány elé terjesztett. Ezenkívül még mindig tárgyal a Walmarttal és az Oracle-lel, amelyek együttesen létrehozhatják a TikTok Global nevű új, amerikai székhelyű vállalatot.

Szerintetek ezzel most már tényleg vége az ügynek?

Forrás és borító: AppleInsider

Kapcsolódó cikkeink

A TikTok minden mozdulatodat figyeli – neked van rejtegetnivalód?

Anikó

A Trump adminisztráció utolsó döféseként feketelistára kerül a Xiaomi

Nagy Deborah

12 éves brit lány pereli a TikTokot személyes adatainak felhasználása miatt

Nagy Deborah