IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Újabb jel utal arra, hogy a Samsung is kispórolja a töltőt a dobozból

Nemrég még poénkodtak az Apple lépésén, most viszont úgy tűnik, hogy a koreaiak sem hagyják ki a lehetőséget egy kis spórolásra.

Az iPhone 12-széria egyik nagy vívmánya a töltő és a füles eltüntetése a dobozból, ami ráadásul visszafelé is érvényes, így a régebbi modellek is új, kisebb csomagolást kaptak.  Az Apple környezetvédelmi okokkal magyarázza a döntést, s habár közben „elfelejtették” legalább jelzésértékű mértékben olcsóbbá tenni a telefonokat, a felhasználók nagy része viszonylag csendben lenyelte a dolgot.

Elégedetlenkedők persze így is akadtak, akiknek véletlenül nem kallódik otthon potyatöltő, a Samsung pedig nem mulasztotta el megszólítani ezt a réteget. Mindössze pár nappal az október 13-i bemutató után már fel is bukkant egy reklám a SamsungCaribbean oldalán, amin csak egy töltő szerepelt azzal a szöveggel, hogy „Jár a Galaxyd mellé”. A reakciók alapján azonban még az androidos közönség is szkeptikusan fogadta a dolgot sejtve, hogy előbb-utóbb a koreaiak sem hagyják majd ki a ziccert, és ejtik a kiegészítőket.

Erre vonatkozó pletykák már októberben napvilágot láttak, most pedig újabb forrás utal a dologra. Ezúttal a telekommunikációs piacot felügyelő brazil hatóságnak, az ANATEL-nek benyújtott dokumentációból tűnik úgy, hogy a Galaxy S21-szériához bizony nem jár majd sem füles, sem töltő. A lépés pontosan az S21-et, az S21+-t és az S21 Ultrát érintheti, a készülékek SM-G991B/DS, SM-G996B/DS, valamint SM-G998B/DS kódnéven futnak. Az információt a brazil tecnoblog szúrta ki, a portugál nyelv hódolói akár eredetiben is olvashatják a forrást.

A dolog pikantériája, hogy az Apple a napokban pont Brazíliában került bajba a töltő kispórolása miatt. Sao Paolo állam fogyasztói ügynöksége, a Procon-SP ugyanis úgy határozott, hogy a töltő igenis alapvető kellék a telefon használatához, így kötelezték a cupertinóiakat arra, hogy mellékeljék a készülékekhez. A hatóság szerint az Apple nem bizonyította érdemben, hogy a lépés környezetvédelmi haszonnal jár.

Meg kell hagyni, a doboznak jól áll a fogyókúra. Forrás: Compare

De nem csak Dél-Amerikában kényszerül kompromisszumra a cég, az óceán innenső oldalán a franciák sem lelkesedtek az új módiért, de ott nem a töltő hiánya okozott problémát. A Franciaországi törvények alapján a 14 év alatti gyermekek védelmében (a fejet érő elektromágneses sugárzás miatt) minden telefonhoz mellékelni kell kéz nélküli használatot lehetővé tevő kiegészítőt, így az Apple ott kénytelen mikrofonos fülest, azaz jó öreg EarPodsot is adni az iPhone-hoz.

A Samsung lépése viszont arra utal, hogy hosszabb távon az androidos tábornak is meg kell majd barátkoznia a kiegészítők hiányával. . A koreaiak mentségére viszont, hogy a töltős poénkdás nem egy grandiózus központi kampány része volt, akár a karibi Facebook-oldal kezelőjének magánakciója is lehetett nem sejtvén, hogy a fejesek már dörzsölték a tenyerüket a lehetőséget látva.

Forrás: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó