IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Újabb jel utalhat a Windows 10 ráncfelvarrására

Ezúttal egy álláshirdetés látszik megerősíteni a tavaly felröppent pletykát a legnépszerűbb asztali operációs rendszer megfiatalításáról.

A Microsoft már a Windows 10 2015-ös megjelenésekor egyértelművé tette, hogy ez lesz az utolsó főverzió az oprendszer történetében, a nagyobb újdonságok a továbbiakban frissítésként érkeznek majd. Azóta csaknem hat év telt el, s habár a Win 11-et nem is várja senki, az öregedő kezelőfelület átalakítása azért időről időre felvetődik. Névtelen forrásokra hivatkozva legutóbb októberben szellőztette meg a Windows Central, hogy “Sun Valley” kódnéven alapos ráncfelvarráson eshet át a szoftver.

A Start menü tavaly kapott egy kisebb átdolgozást. Forrás: Windows Central

A microsoftos hírekre specializálódott híroldal “besúgói” tudni vélik, hogy egyebek mellett a Start menü és a Fájlkezelő is megújul, de a beépített appok, a csúszkák és a gombok is korszerűbb megjelenést kapnak, méghozzá 2021-ben. Most pedig egy újabb fejlemény fokozza a várakozást, a Microsoft ugyanis közzétett egy álláshirdetést, melynek leírása árulkodó lehet a redmondiak terveire nézve.

A hirdetésben a Windows Core User Experience (alapvető felhasználói élmény) csapatába keresnek szoftvermérnököt, akitől többek között a Windows “átfogó vizuális megfiatalítását” várják. A figyelemre méltó részletet viszont már hiába  keressük a felhívásban, mert miután az internet szemfüles népe kiszúrta, a Microsoft sebtében el is távolította a szövegből. A web azonban nem felejt, így most lehet találgatni, hogy tényleg a régen várt dizájnváltásra utaltak-e. Az eredeti leírás így szólt:

Ebben a csapatban a kulcsplatformunkkal, a Surface-szel és az OEM partnereinkkel fogsz dolgozni a Windows-élmények átfogó vizuális megfiatalításának összehangolásán és kivitelezésén, jelezve ezzel ügyfeleinknek, hogy a Windows VISSZATÉRT, és biztosítva számukra, hogy a Windows a legjobb operációs rendszer-élménynek számít.

Akármire is vonatkozzon a hirdetés, az valószínűsíthető, hogy a felhasználók nagy része ennyi év után már szívesen fogadna egy komolyabb kozmetikázást a Windows 10-en. A redmondiak részéről mindenesetre nem árt az óvatosság, hiszen sokan emlékszünk még, milyen rosszul fogadta a közönség, amikor a Windows 8 csempés alapnézetével próbálták radikálisan megkavarni a jól bevált receptet.

Forrás: The Verge

Kapcsolódó cikkeink

Komoly veszélyt jelenthet a Windowsos gépekre az M2-es chip érkezése

Anikó

Ez a Windowsos malware most már a Maceket is megfertőzheti

Anikó

Böngészőben futtatható Windows verzióval rukkolt elő a Microsoft

Anikó