IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Újabb mérföldkőhöz érhetett az összehajtható iPhone fejlesztése

Egy friss pletyka szerint két, eltérő formájú prototípus is megfelelt a strapabírási követelményeknek.

Szép lassan elindul az új év, természetesen idén sem lesz hiány iPhone-pletykákból. Az összehajtható almás mobilt érintő legfrissebb jelentés viszont még 2020 utolsó napján futott be a tajvani Economic Daily News-on. A híroldal tudni véli, hogy a Foxconn sencseni üzemében két prototípus is átment az előzetes tesztelésen, azaz eléggé bírják a „gyűrődést” ahhoz, hogy fontolóra lehessen venni a további fejlesztésüket.

Forrás: MacRumors

Az egyik egy dupla képernyős megoldás, ahol kihajtott állapotban a kijelző nem tökéletesen összefüggő felületet alkot, hanem a panelek között látható egy vékony csík. Erről a modellről még tavaly nyáron Jon Prosser is beszámolt. A szivárogtató akkor azt írta, hogy a dupla képernyős iPhone-prototípust lekerekített, rozsdamentes acél keret szegélyezi, és nincs rajta belógó FaceID/kamerasziget (notch). Az egyik tweetjében Prosser arra is kitért, hogy a különálló panelek ellenére a kihajtott képernyő „meglehetősen folyamatos” felületet nyújt.

A másik prototípus állítólag egy clamshell, azaz kagylóhéj-szerű megoldás, mint például a Galaxy Z Flip, vagy a Motorola RAZR. Ez a kivitel tehát nem nagyobb kijelzőt kínál ugyanakkora házban, hanem a normál méretű megjelenítőt lehet vele kisebbre összehajtani, ha éppen nem nyúzzuk a telefont. A kagylós prototípus elvileg a Samsung OLED-képernyőjét használja, ami nem meredek elképzelés, hiszen a Z Flip révén a koreaiak már jártasak a technológiában.

Forrás: BGR

A prototípusokról szóló jelentésből nem derül ki, hogy a két készülék vajon ugyanolyan zsanérokkal dolgozik-e, így akár teljesen eltérő műszaki megoldásokkal is szemezgethet az Apple. Az Economic Daily News szerint viszont a cupertinóiak a sikeres teszt után várhatóan mindenképp ebből a két lehetőségből választják ki, hogy melyik elképzelés köszönjön vissza a végleges modellen. Ha valóban így lesz, akkor a teljesen összefüggő kijelzős, iPad-szerűre hajtogatható iPhone-ban egyelőre nem érdemes bízniuk a műfaj hívőinek.

Márpedig az Economic jelentése nem tűnik légből kapottnak, nemrég ugyanis Jon Prosser is két prototípusról beszélt  a Front Page Tech videójában, szintén clamshell és dupla kijelzős kiviteleket említve. Az új értesülések a tajvani lap korábbi információival is egybecsengenek, hiszen a híroldal már novemberben jelentette, hogy az Apple megbízást adott a hajtogatós prototípusok strapabírásának tesztelésére. A fáma akkor úgy szólt, hogy az „iPhone Fold” legkorábban két év múlva kerülhet piacra, pesszimistább források viszont 2023-at jósolnak.

Forrás: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó