IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Újra életre kel az Apple iSight webkamerája

A Dell bemutatta új UltraSharp webkameráját, amely a Mac-felhasználók számára biztosan ismerős lesz. Az UltraSharp webkamera hengeres kialakítású, amely erősen hasonlít az Apple ikonikus iSight webkamerájára, amelyet az Apple 2003-ban a WWDC-n mutatott be, majd 2008-ban végül megszüntetett.

The Verge beszámolója szerint az UltraSharp USB-C csatlakozási lehetőséggel rendelkezik, és támogatja a 4K felbontású felvételt vagy streaminget:

Az UltraSharp egy USB-C-s webkamera, amelyben egy 8,3 megapixeles Sony STARVIS CMOS érzékelő található. Képes 4K felbontásban 30 vagy 24 képkocka/másodperc, illetve 1080p vagy 720p felbontásban 24, 30 vagy 60 képkocka/másodperc sebességgel rögzíteni vagy streamelni. A látómezőt (FOV) 65 fokra állíthatod be a közeli kivágáshoz, 78 fok között vagy 90 fok között a legszélesebb kivágáshoz. A webkamera rengeteg automatikus fénykorrekciós funkcióval rendelkezik, amelyek célja, hogy a kép a megvilágítástól függetlenül jól nézzen ki. Támogatja az akár 5x digitális zoomot és rendelkezik autofókusszal.

Az UltraSharp támogatja a macOS-t és a Windowst is, de számos funkció eléréséhez a Dell Peripheral Manager szoftverére van szükség, és ez a szoftver csak Windows alatt érhető el. Ide tartozik az AI automatikus képkeretezés funkciója is, amely követi a mozdulatokat, hogy a képkocka közepén maradjon, hasonlóan az M1 iPad Próban található új Center Stage funkcióhoz. Szintén a Windows-felhasználók számára infravörös szenzorral rendelkezik, amely a Windows Hello arcfelismerő platformot képes használni.

Vannak azonban korlátozások, köztük az ár és a mikrofon hiánya:199,99 dollár nem olcsó egy webkameráért, és még nem is beszéltem a legnagyobb hiányosságáról: nincs belső mikrofonja. A Dell azt mondta, hogy ennél a modellnél elsősorban az optikára koncentráltak, így saját mikrofont kell beszerezni hozzá.

A Mac felhasználók számára a legnagyobb kiemelkedő tulajdonság itt az iSight-szerű kialakítás, ami a korlátozások ellenére csábító opcióvá teheti.

Kapcsolódó cikkeink

Újabb kábelszabvánnyal érkezik a 240 W-os USB-C töltés

Anikó

Egy egész csapatot állított az Apple a kamu kiegészítők levadászására

Anikó

Amikor a mini iPhone-ok csillaga leáldozik, a Samsung akkor állhat elő az SE vetélytársával

Anikó