IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Végre jön Instagramra a kulcsszókeresési funkció

Könnyebb lesz egy fokkal azoknak az élete, akik sok hashtaget használnak vagy üzleti profilt kezelnek.

Az Instagram végre hozzáadja a kulcsszó-keresési funkciót, miután felhasználók már évek óta küzdenek a könnyebb hashtag lehetőségekért. A tartalom megkeresése a tagek vagy felhasználónév használatával néha egy kicsit túl bonyolult és eddig csak ez volt az egyetlen módja annak, hogy a platformon navigáljunk.

Egyszerűbb keresés érkezik – Forrás: PhoneArena

Szerencsére azonban a vállalat bejelentette, hogy a kulcsszó keresési funkció már néhány országban, például az Egyesült Államokban, Kanadában és az Egyesült Királyságban is elérhető az angolul beszélő felhasználók számára.

Nem világos, hogy az új funkció mögött álló algoritmusok hogyan fogják rendezni és megjeleníteni a tartalmat. Az Instagram szóvivője elárulta, hogy számos tényezőt figyelembe vesznek, beleértve a tartalom típusát és a hozzá tartozó leírást, hogy releváns eredményeket mutasson a keresés. Gépi tanulási algoritmusokat használnak a kiváló minőségű eredmények felajánlásához, és egyelőre csak rácsos formában láthatjuk majd a bejegyzéseket.

A kulcsszó keresés funkcionalitása az elején kissé korlátozott lesz, a felhasználók általános érdeklődését mozgató témákra és kulcsszavakban kereshetnek majd rá, amennyiben azok nem sértik az Instagram irányelveit.

Ti fogjátok használni az újítást?

Forrás: PhoneArena
Borító: TechCrunch

Kapcsolódó cikkeink

Priváttá válhatnak a 16 éven aluliak Instagram fiókjai

Anikó

Már megválaszthatod mennyi kényes tartalmat szeretnél látni Instagramon

Anikó

Új iOS-widgeten dolgozik az Instagram

Anikó