IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A játékos piacra pályázhat a Netflix

A Netflix a film- és televíziós streamingszolgáltatáson túlra is ki akarja terjeszteni hatókörét, és a vállalat egy korábbi Electronics Arts- és Facebook-vezetőt vett fel egy új játékkezdeményezés irányítására.

A Netflix szerdán közölte, hogy Mike Verdu a játékfejlesztésért felelős alelnökként csatlakozik a vállalathoz – számol be a Bloomberg. A vezető Greg Peters COO-nak jelent majd.

Verdu a játékipar veteránja, az Atari, az EA, a Zynga, a Kabam és a Facebook munkatársa. Miután 1985-ben megalapított egy szoftverfejlesztő céget, amely a védelmi minisztériumot szolgálta ki, 1990-ben Bob Batesszel együtt megalapította a Legend Entertainmentet. A Legendet felvásárolta a GT Interactive Software, amelyet az Atari vett meg. Verdu és Bates együtt dolgoztak FPS játékokon, többek között az Unreal II-n – derül ki Verdu LinkedIn-profiljából.

2002-ben az EA-hez került, ahol olyan nagy franchise-okat irányított, mint a Command & Conquer és a Medal of Honor, mielőtt a Zynga kreatív vezetőjeként és a játékok társelnökeként dolgozott volna. Verdu 2012-ben alapította a mobil stratégiai játékokra specializálódott TapZent, amelyet 2015-ben a Kabam felvásárolt.

Forrás: AppleInsider

A játékmenedzser 2017-ben tért vissza az EA-hoz, mint a vállalat mobilrészlegének vezetője. Legutóbb Verdu 2019-től a Facebooknál dolgozott, ahol fejlesztőkkel együtt dolgozott azon, hogy játékokat hozzanak az Oculus Riftre, a Questre és a Go játékokra.

A Netflix nem részletezte ambícióit a játéktérben, bár Verdu megbízólevelei arra utalnak, hogy a mobilok és potenciálisan a virtuális és a kiterjesztett valóság felé fognak nyomulni. A vállalat hatalmas tartalomkönyvtárára támaszkodva népszerű műsorok és filmek spinoffjait hozhatná létre, és ezt a stratégiát alkalmazná a podcastok esetében is.

A streaming óriás egy olyan zsúfolt mezőnybe lép, amelyet a független játékstúdiók és a technológiai óriások, az Apple, a Facebook, a Google és a Microsoft uralnak. Hogy a Netflix szándékozik-e saját játékhálózatot vagy piacteret létrehozni, még nem tudni, bár úgy tűnik, hogy ez a tendencia az iparági inkumbensek olyan szolgáltatásokkal, mint az Apple Arcade, a Microsoft xCloud és a Google Stadia.

Ha a Netflix mégis elindít egy platformot, a termék a meglévő szabályok miatt valószínűleg nem kerülhet be az App Store-ba. A vállalat kikényszeríthetné a kérdést, és egy ilyen szolgáltatást a meglévő Netflix alkalmazással együtt csomagolhatna, de ez valószínűleg egy jogi összecsapás hoz vezetne az App Store szabályozásával kapcsolatban.

Borítókép: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Jelszómegosztási lehetőségen dolgozik a Netflix

Anikó

Mostantól rendszeresen rangsorolja legnépszerűbb tartalmait a Netflix

Anikó

Érkezik a Netflix játékszolgáltatása az App Store-ba

Anikó