IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Microsoft boltjai lehúzzák a rolót!

Na persze nem teljesen, csak a fizikai boltjaik tömeges bezárása mellet döntöttek. De járt oda akárki is? Úgy tűnik, nem igazán.

A Microsoft bezárja boltjait világszerte, csak a leglátogatottabb zászlóshajókat tartja meg New Yorkban, Londonban, Sydney-ben és Redmondban. Úgy tűnik, mostantól inkább a jól bevált Apple Store vagy Samsung Experience Store példáját veszik alapul és a maradék négy fizikai üzletük arculatát és üzleti stratégiáját is hasonlóan tervezik majd.

A megújult boltok Microsoft Experience Store (Microsoft Élmény Üzlet) néven üzemelnek majd tovább, és a források szerint sokkal grandziózusabban mutatják be majd termékeiket.

Forrás: Androidpolice

Ezentúl kifejezetten a digitális eladásokra koncentrálnnak majd Microsoft és Xbox fronton. Azonban pánikra nincs ok, az elektronikai viszonteladó boltokban továbbra is megtalálhatjuk majd a Microsoft Windowsos termékeit, operációs rendszerét és egyéb kapcsolódó szoftvereit. Illetve az elsősorban amerikai piacra szánt Surface hardvereket.

Ahogyan azt a TheVerge megtudakolta, a Microsoft az üzletek bezárását eredetileg 2021-re tervezte, de a koronavírus miatt előrehozták a döntést. Van némi realitás abban, hogy eredetileg ki akarták várni az idei év végét: az új Xbox megjelenése és az azzal járó hatalmas érdeklődés a decemberi megjelenéskor várható!

Forrás: Bloomberg

A következő Windows és az új Xbox így már kizárólag az internetes boltokban lesznek majd megvásárolhatók. Kicsit kár érte. A Microsoft üzletek 2009 óta szolgálták ki a vásárlók igényeit, megspékelve néha egy-egy különleges bolti eseménnyel.

A vállalat állítása szerint nem mondanak fel minden bolti dolgozónak, inkább az online területeken keresnek nekik pozíciót a megnövekedett feladatok ellátásához.

Forrás: LiveSide

A hír elsősorban az Atlanti-óceán túloldalán fontos, Európában eddig sem bővelkedtünk Microsoft Store-ban. A jelenleg egyedüli londoni üzleten kívül csak Helsinkiben nyílt teljes értékű üzletük, ami azóta be is zárt. Illetve épp Budapesten volt egy korábbi kísérlet a Media Markttal közösen fizikai üzlet nyitás terén, de az sem élt sokáig.

Mivel minket a fizikai bezárás nem érint, úgy gondoljuk, hogy a lépés az európai piacnak akár még pozitív is lehet. Talán a fizikai üzleteket megszüntetve teljes erőbedobással tudnak majd koncentrálni a Microsoft online boltjának további bővítésén és fejlesztésén. És egyszer majd hazánkba is elérkezik az amúgy USA piacra szánt Surface hardvercsalád. Én örülnék neki, és ti ?

Borító: Variety
Forrás: TheVerge

Neked hiányozni fognak a Microsoft fizikai üzletei, vagy már mindent online bonyolítasz le ?

Kapcsolódó cikkeink

Böngészőben futtatható Windows verzióval rukkolt elő a Microsoft

Anikó

Jobs mindig képes volt valami meglepőt alkotni

Anikó

Néhány dolgot elleshetne a Windows 11-től a macOS is

Anikó