IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Redmi K40 szérián belül érkezik a Xiaomi gaming telefonja

Redmi K40 Gaming Edition lesz a kínai gyártó korábban beharangozott gaming telefonjának a neve, a tulajdonságai alapján pedig egy megfizethető ASUS ROG Phone 5 alternatívát kapunk majd.

Ahogyan már korábban is megírtuk, a Xiaomi bejelentette, hogy a Redmi sub-brandjével be szeretne lépni a gaming okostelefonok piacára. Akkor specifikációkról nem volt hír, csak arról, hogy a tervek szerint a külsőt tekintve igyekeznek majd elrugaszkodni attól, amit eddig megszokhattunk a hasonló célra szánt készülékektől.

Azóta kiszivárogtak részletesebb infók is, belsőt tekintve megkapunk mindent, amit egy játékra szánt telefontól várunk: magas képfrissítésű kijelzőt, fizikális oldalgombokat és hosszú üzemidőt. A K40 széria eddigi tagjaitól eltérően a Gaming Edition nem Snapdragon 870 vagy 888 chipsettel érkezik, hanem a pletykák szerint is előrevetített MediaTek 6 nm-es Dimensity 1200-a dolgozik majd benne. A 6.67″-os kijelző FHD+ AMOLED panelt kapott 120 Hz-es képfrissítéssel, HDR10+ támogatással és 480 Hz-es touch sampling rate-tel.

Forrás: xiaomiplanets.com

A telefon hátulján három kamera kapott helyet: egy 64 MP-es főkamera, egy 8 MP-es széles látószögű, valamint egy 2 MP-es makró lencse. A Redminél arra is figyeltek, hogy füles nélkül is élvezhető legyen a hangzás, ugyanis Dolby Atmost támogató, sztereó JBL hangszórók kerültek beépítésre. 5000 mAh-s akkumulátor gondoskodik arról, hogy ne érjenek játék közben kellemetlen meglepetések, a gyártó szerint pedig a 67 W-os gyorstöltésnek köszönhetően mindössze 42 perc lesz a töltési ideje 1%-ról 100-ra.

A Redmi K40 Gaming Edition nem meglepő módon először Kínában debütál majd, az ára pedig 1999 jüantól 2699-ig terjed majd (bőven 100 000 felett kezdődik majd) attól függően, hogy a 6 GB/128 GB-os vagy a 12 GB/256 GB-os modellről beszélünk. Sajnos a hazai megjelenésen kívül egyéb országokról, régiókról egyelőre nem esett még szó, de minden bizonnyal igyekeznek majd minél hamarabb a nagyközönség elé tárni a készüléket.

Forrás: androidcentral

Kapcsolódó cikkeink

A Xiaomi megelőzte az Apple-t

Anikó

Már jövőre élesben hasíthat a Xiaomi HyperCharge

Anikó

A Xiaomi okostelefon-eladásai megelőzték az Apple-ét

Anikó