IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A TikTok megerősítetette: perre mennek Trump ellen

Ugyan még mindig pörög a türelmi idő, a kínaiak bosszúra szomjaznak.

Pár napig TikTok vs. Trump hírek nélkül maradtunk, úgyhogy itt az ideje, hogy folytassuk a drámasorozatunkat! A TikTok már korábban is tett egy olyan nyilatkozatot, miszerint nem fél beperelni Donald Trumpot és az egész kormányát, amiért ilyen rossz színben tűnteti fel őket. A két fél között hatalmas tech-hidegháború robbant ki, amikor az elnök kijelentette, hogy kitiltják napjaink egyik legnépszerűbb applikációját az országból, ha az nem kerül egy amerikai vállalat kezébe. Az elnök nem csupán a ByteDance-t szúrta ki magának, hanem a Tencentet is, akik a WeChatet üzemeltetik.

A két egymásnak feszülő fél – Forrás: BusinessInsider

Trump az eredeti terveihez képest, amikor 45 napot adott az eladásra, kiadott egy új rendelkezést, miszerint 90 napot ad összesen az adásvételre, ami azért is érdekes, mert a választások után fog lejárni. A TikTokot azonban nem hatotta meg, hogy több időt kaptak, és mindenképp perelnek.

„Annak ellenére, hogy kifejezetten ellenkezik a véleményünk az amerikai kormány által kifejezett aggodalmakban, szeretnénk egy konstruktív megoldást találni. Amit eddig tapasztaltunk az az, hogy a kormány egyáltalán nem figyelt arra, hogyan működünk valójában, és belekényszerített minket privát cégekkel való tárgyalásokba. Annak érdekében, hogy a jogállamiság szabályait megőrizzük, és biztosítsuk a cégünk és felhasználói fair kezelését, nincs már választásunk, mint az igazságügyi rendszerhez fordulni a rendelettel kapcsolatban”

A TikTok szóvivője a Mashable-nek

A TikTok hozzátette, hogy a hivatalos beadványt a jövő héten ejthetik meg. A kínaiak nagyon magukra vették, hogy adatlopással gyanúsítják őket. Szerintük soha nem vándoroltak át az amerikai szervereken tárolt információk a felhasználókról a kínai kormány kezébe, de a saját internet-biztonsági szabályaik szerint a hivatali személyek bármikor belenézhetnek bármilyen kínai cég adataiba. És annak ellenére, hogy a TikTok Virginiában üzemel, és tárolja az adatokat, és az információk mentése a szingapúri szerverekre is megtörténik.

Elő a popcornt, és lássuk, mit lép erre Trump!

Forrás és borító: Mashable

Kapcsolódó cikkeink

A TikTok minden mozdulatodat figyeli – neked van rejtegetnivalód?

Anikó

A Trump adminisztráció utolsó döféseként feketelistára kerül a Xiaomi

Nagy Deborah

12 éves brit lány pereli a TikTokot személyes adatainak felhasználása miatt

Nagy Deborah