IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Xiaomi 200 W-os töltése hamarabb érkezhet, mint gondolnánk

A Xiaomi lenyűgöző töltési megoldást mutatott be a Mi 11 termékcsalád májusi bejelentésékor. A Mi 11 Pro 200 W-os töltéssel szívta magába az energiát, és mindössze 15 perc alatt töltött 0-ról 100%-ra. 

Abba a vitába felesleges belemenni, hogy ez a fajta töltési sebesség hasznos-e vagy sem, mert van és kész. Ehelyett inkább arra a tényre összpontosítunk, hogy ez kétségtelenül egy nagyszerű PR mutatvány volt, a Xiaomi még azt is állítja, hogy néhány világrekordot is megdöntött a folyamat során. 

A vállalat a technológiát Xiaomi HyperCharge-nak nevezte el, és nem kellett sokáig várni, hogy az egészet körülvevő további részletek is napvilágra kerüljenek, például az, hogy a bemutatóban használt Mi 11 Pro a tipikus 5000 mAh helyett egy egyedi, 4000 mAh-s akkumulátorral rendelkezett, és hogy 800 töltési ciklus alatt az akkumulátor kapacitásának 20%-át veszítette el. Ami bevallottan rosszul hangzik, de valójában jobb, mint a hivatalos kínai követelmény, miszerint 400 töltés után 60%-ban megmarad az akkumulátor kapacitása.

Xiaomi Mi 11 Pro Xiaomi HyperCharge test

Miután elült a por az általános konszenzus az volt, hogy a 200W-os töltési technológia valamilyen oknál fogva nem fog egyhamar megérkezni a végfelhasználókhoz. Nos, kiderült, a 200W-os töltés közelebb lehet, mint gondolnánk.

A 200W-os töltési technológia mögött valójában a NuVolta Technologies nevű vállalat áll – a töltés tervezésének és vezérlésének egyik főszereplője. Egy új jelentés szerint a vállalat nemrég dobta piacra a gyorstöltő chipjének második generációját. Ugyanez áll a Xiaomi HyperCharge mögött is. A jelek szerint a NuVolta NU2205 az iparág leggyorsabban töltőchipje, amely a legnagyobb teljesítményű, 100W-ot is képes elérni. Ez az egyetlen olyan kínai chip is, amely támogatja a kétcellás 4:2 gyorstöltési architektúrát, így érhető el a 200W-os kommutatív összteljesítmény egy szegmensre osztott akkumulátoron keresztül.

100W single chip charging

Egyértelmű, hogy a NU2205 jelenleg egyedülálló a piacon. A NuVolta Technologies különösen büszke arra, hogy sikerült megtörnie a külföldi cégek monopóliumát a kétcellás gyorstöltés területén. A legjobb, hogy ez nem csak a Xiaomi és készülékei számára lehet nagyszerű hír. Bár valószínűleg még mindig a Xiaomi lesz az első, aki ténylegesen beépíti a technológiát egy sorozatgyártású telefonba, ha jók a sejtések, úgy tűnik, a NU2205-öt széles körben kínálhatják és értékesíthetik más gyártóknak is. Izgalmas idők jönnek az biztos!

Kapcsolódó cikkeink

7,5 W-ra nőtt a MagSafe akkumulátor töltési teljesítménye

Anikó

Továbbra is dolgozik az AirPower technológián az Apple

Anikó

A Xiaomi megelőzte az Apple-t

Anikó