IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az iPhone 12 mini érkezése még az androidos piacot is felrázhatja

Újabb mérföldkőhöz érkeztünk? Az iPhone 12 mini érkezése valóban az okostelefonok új éráját hozhatja el?

Arról már korábban is szó volt, hogy az eddiginél sokkalta többen váltanának androidos készülékről iPhone 12-re. Akkor a szoftveres sajátosságok miatt a legelső vezető hardveres szempont a kompakt méret volt.

Ahogy a neve is mutatja, az új iPhone 12 mini teljesen apró. 5,4”-es kijelzője 64,2 x 131,5 x 7,4 mm méretű. Összehasonlításképpen: a Galaxy Note20 Ultra – az év egyik legnagyobb telefonja – 75,2 x 161,6 x 8,3 mm. Ez nagy különbség a papíron, de még durvább, ha egymás mellé képzeled a telefonokat.

Sony Xperia Z3 Compact vs. Galaxy Note20 Ultra – Forrás: Android Central

A legjobb példa a Galaxy Note20 Ultra és Sony Xperia Z3 Compact egymás mellett. A Z3 Compact mindössze 4 mm-rel rövidebb az iPhone 12 mininél. A Note20 ultrához mérten viszont óriási a különbség.

Az elmúlt években, nagyjából az első Galaxy Note megjelenése óta, az Android-gyártók folyamatosan arra törekedtek, hogy telefonjaikat egyre nagyobbak legyenek tegyék.

A Galaxy Note 5,3”-es kijelzője 2011-es szabványok szerint óriási volt, és majdnem egy évtizeddel később a Note20 Ultra még nagyobb, 6,9”-es kijelzővel rendelkezik. Tekintettel arra, hogy hány ember használja a telefonját számítástechnikai eszközként, nem is csoda. Így könnyebb ellenőrizni az e-maileket, filmeket nézni, és órákon át böngészni. Azonban, jó néhányan hangot adtak már annak az évek során, hogy a nagy telefonok nem is olyan nagyszerűek.

Forrás: Android Authority

Egy kézzel nehéz használni őket, a képernyő tetejének eléréséhez folyamatos ujj-torna szükséges, és néha túl magasak vagy szélesek ahhoz, hogy kényelmesen elférjenek a zsebedben. Ez a mindennapok során azért rendszeres megpróbáltatást jelent.

Amikor az Apple valami drasztikusat csinál okostelefonjaival, látjuk, hogy az ipar többi része előbb utóbb úgyis követi őket. Amikor a vállalatnak volt bátorsága eltávolítani a jack-csatlakozót az iPhone 7-ról, a következő évben már egymást érték a jack nélküli androidos telefonok. Amikor az Apple átlépte az 1000 dolláros „álomhatárt’ az iPhone X-zel, akkor más cégek is mertek drasztikusan emelni az árakon. Kár lenne tagadni, az Apple a legmeghatározóbb erő az Egyesült Államok okostelefon-piacán, így amikor észrevehető változtatást hajt végre készülék stratégiájával, tuti, hogy versenytársai utánozni akarják a sikerét.

A nagy okostelefonokkal teli világban az iPhone 12 mini nagyon is kiemelkedik. Teljesen felborítja a status quót, és most, hogy az olyan vállalatok, mint a Samsung, LG, OnePlus és mások jó eséllyel követik az Apple példáját a saját készülékeikkel. Az elkövetkező néhány évben ez azt jelenti, hogy egészen biztosan látni fogjuk a legújabb zászlóshajóik mini változatait.

Kapcsolódó cikkeink

Amikor a mini iPhone-ok csillaga leáldozik, a Samsung akkor állhat elő az SE vetélytársával

Anikó

Van pénz lóvéra: Amerikában az iPhone 12 Pro Max a legnépszerűbb 5G-s modell

Nagy Deborah

Mégis csak lehet iPhone 13 mini?

Anikó