IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Egy becsődölt pláza lesz az Epic Games új főhadiszállása

A Fortnite fejlesztője a hétvégén jelentette be, hogy megvásárolják a jelenlegi központjuktól nem messze álló Cary Towne Centert.

Idehaza ez nem gyakori jelenség, ám az Egyesült Államokban rengeteg elhagyatott pláza várja sorsa jobbra fordulását. Egy ilyenben vették fel például a Stranger Things harmadik évadát, és persze az interneten is könnyű belebotlani a legérdekesebb helyszíneket megörökítő összeállításokba. A kísérteties komplexumoknak ugyan megvan a maguk fura bája, ám az Epic Gamest nem ez mozgatta, amikor egy évek óta a megszűnés szélén billegő bevásárlóközpontot választottak új főhadiszállásuk helyszínének.

A pláza egyik bejárata. Forrás: News & Observer

Az észak-karolinai Cary-ben található Cary Towne Center fő vonzereje ugyanis az volt számukra, hogy mindössze néhány utcányira található a cég jelenlegi otthonától. A felvásárlást már el is indították, a vételár a december 31-én benyújtott nyilvános dokumentáció szerint 95 millió dollár lehet. Az előző tulajdonosok, a Turnbridge Equities és a Denali Partners jó üzletet csináltak, mivel 2019-ben mindössze 31,5 millió dollárért szerezték meg a 35 hektáros ingatlant.

A Fortnite fejlesztője az elmúlt évek sikerei nyomán egyszerűen kinőtte eddigi központját, és már 2019 őszén bejelentették, hogy bővíteni szeretnék régi irodájukat, 1750 helyett 2000 fő befogadására alkalmassá téve azt. Ezt a projektet azonban most leállították, helyette a Cary Towne Center lesz az új központjuk, melynek átalakításával várhatóan 2024-re készülnek el. A pláza 1979-ben épült, és utoljára 1992-ben esett át nagyobb renováláson, de nem egy düledező épületről van szó: a helyszín csak az utóbbi években indult hanyatlásnak, miután legnagyobb bérlői, a Sears és a J.C. Penney bezárták boltjaikat.

Az épületben még mindig akadnak működő üzletek. Forrás: Imgur

Az ingatlan hasznosítására korábban több ötlet is felvetődött. Egy befektetőcég például az egészet lebontotta volna, hogy egy hotelekből, lakásokból és irodákból álló komplexumot húzzon fel helyette, egy másik terv pedig egy 35 000 négyzetméteres IKEA megnyitásával akart életet lehelni a plázába. Az Epic színre lépésével a helyszín teljesen új profilt kap, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy milyen mértékben őrzik meg az eredeti épületet.

Forrás: News & Observer

Borítókép: Visit Raleigh

Kapcsolódó cikkeink

Metaverzum – ki szabja majd a játékszabályokat?

Anikó

Az Apple és a Fortnite is rajtavesztett a pereskedésen

Anikó

Lezártult az Epic vs. Apple per első szakasza

Anikó