IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Elindult az Instagram Reels, a TikTok-gyilkos funkció

Mindenki a TikTok sikerére irigykedik, és az Instagram sem maradhatott ki koppintásból.

Tegnap számoltunk be arról, hogy a Snapchat bevezeti a lehetőséget, hogy zenéket adjunk a videóinkhoz, ami az egyik eleme volt annak, hogy a TikTok ilyen hamar ekkora népszerűségre tett szert. Viszont mióta ki van tiltva Indiából, és esélyes, hogy Amerikából is ki lesz, ha nem kerül a Microsoft kezébe, a konkurensek igyekeznek minél több felhasználót átcsábítani.

A Facebook által bekebelezett Instagram a mai napon 50 országban indította el a Reels szolgáltatását, ami rövid, szórakoztató videók készítésére lesz majd alkalmas az appon belül. Az új feature 15 másodperces limittel rendelkezik, de több videót is összevághatunk, ha hosszabb tartalmat szeretnénk rögzíteni. Kreatív eszközökkel is meg lett támogatva az alkalmazás, valamint egy Felfedezés funkciót is kapott, amivel más felhasználók publikus alkotásai közül szemezgethetünk.

A Reels az Instagram kamera módjában kapott helyett, ahol az Élő és a Sztori gomb mellett érhető el. Zenéket is adhatunk az alkotásunkhoz, amiket vagy az applikáció zenetárából választunk ki, vagy a saját könyvtárunkból. A saját zenéinket pedig meg is oszthatjuk úgy, hogy mások is tudják használni, ha nyilvános a videónk.

Instagrammon sem maradunk majd ki a bohóckodós videókból – Forrás: Instagram

AR effektekkel is dolgozhatunk, amiket az Instagram, és a felhasználói készítettek. Még arra is van lehetőségünk, hogy időzítővel készítsük ezeket, hogy ne kelljen fogni a telefont. A tipikus ruhaváltoztatgatós TikTok videók másolására is van lehetőségünk (hála a jó égnek, elképesztően fontos tartalmak ezek!) ugyanis megállíthatjuk a videót felvétel közben és folytathatjuk ugyanonnan később. Slow-motion felvételére is van lehetőségünk, tovább tágítva ezzel a kreatív eszközök tárházát.

Ha publikus a fiókunk, akkor két lehetőségünk is van. Megoszthatjuk az elkészített tartalmat a saját idővonalunkon, és a Felfedezés fülön is, amivel az egész világnak megmutatjuk, milyen kis viccesek vagyunk. Ha privát a profilunk, akkor csak az engedélyezett követőink láthatják.

Robby Stein, az Instagram termékigazgatója szerint nem is hasonlít a a Reels a TikTokra, és nem is az volt a cél, hogy őket másolják. Szerinte a két platform habár hasonlít, mégis különböző célokkal jött létre.

A Reels iOS-en és Androidon is elérhető 50 országban, például Amerikában, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, Brazíliában és Japánban. Arról sehol nem találtunk információt, hogy pontosan mi az az 50 ország, ahol már használható a funkció, de én személy szerint még nem találom a saját Instagram appomban, és a szerkesztőség többi tagja sem, így valószínűleg mi nem vagyunk benne ebben az 50 országban.

Te fogod használni ezt a funkciót, ha nálunk is elérhető lesz, vagy herótod van már a TikTok tartalmaktól? 

Forrás: 9to5Mac
Borító: Instagram

Kapcsolódó cikkeink

Priváttá válhatnak a 16 éven aluliak Instagram fiókjai

Anikó

Már megválaszthatod mennyi kényes tartalmat szeretnél látni Instagramon

Anikó

Új iOS-widgeten dolgozik az Instagram

Anikó