IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Hivatalos: jön a OnePlus okosórája

Maga a cégvezető erősítette meg, hogy hamarosan a jó ár-érték arányú termékeiről ismert márka is beszáll az okosórák piacára.

A 2013-ban alapított OnePlus évekig volt a telefontesztek bezzeg-brandje, mert az aktuális csúcsmodelljük általában jóval olcsóbban kínált hasonló hardvert, mint az olyan nagyobb márkák, mint a Samsung és a Huawei. Az utóbbi időkben viszont már a “flagship killer” kifejezést elterjesztő cégnél is vastagabban fog a filc, ezért is indították útjára a középkategóriás OnePlus Nord mobilokat, ami mellett már Bluetooth-füleseket és tévéket is árulnak.

Hamarosan pedig tovább bővül a cég termékpalettája, méghozzá a régóta pletykált okosórával. A hírt az alapító-cégvezető Pete Lau jelentette be a Twitteren, de egyéb részleteket sajnos nem árult el azon kívül, hogy 2021 elejére tervezik a megjelenést.

Ennek ellenére könnyen lehet, hogy valójában már láttuk is a OnePlus új kütyüjét. A cég mögött ugyanis az a BKK Electronics áll, amely az OPPÓT, a Vivót, és a Realmét is birtokolja. A OnePlus persze ragaszkodik ahhoz, hogy ők egy önálló startup, de abból nem csinálnak titkot, hogy a gyártáshoz az OPPO erőforrásait használják. A múltban már többször előfordult, hogy a két márka hasonló termékekkel rukkolt elő, ezért most sokan arra tippelnek, hogy a OnePlus okosórája is az OPPO nemrég piacra dobott kütyüjének mása lesz.

Az Oppo Watch. Ismerős?

Az Apple Watch dizájnját bátran koppintó OPPO Watch 46 mm-es házban, 1,91 hüvelykes OLED-kijelzővel, Snapdragon 3100 Wear chippel érkezett, 215 dolláros áron. Az óra nemzetközi változata Android Wear OS-t futtat, ami a OnePlus újdonságánál is erősen valószínűsíthető, még ha másban lehetnek is eltérések.

Forrás: The Verge 

Kapcsolódó cikkeink

Hivatalosan is bemutatták a OnePlus Nord 2-t

Foltin

OnePlus is a Samsung nyomdokaiba lép

Anikó

Teljesen tönkre teszi a régebbi OnePlusokat az Android 11

Foltin