IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Így fog kinézni az új Huawei Mate 40

Renderképek érkeztek az új zászlóshajóról.

Habár a Huawei még mindig nincs a legjobb viszonyban az Amerikai Egyesült Államokkal, úgy tűnik egész szépen kiépítették a saját, Google nélküli rendszerüket. 2021 májusáig ez biztosan így is lesz, ugyanis addig hosszabbította meg Donald Trump a korlátozásokat a kínaiakkal szemben, habár a Google kifejezte, hogy szeretné majd visszarakni az appjait a Huawei telefonokra.

Korlátozások ide vagy oda, a Huawei még mindig az egyik legnagyobb mobiltelefongyártó cég, és jól fogynak a Google-mentes modelljei is, a múlt évben megjelenő Mate 30-on sem lehetett már használni a Play Store-t.

Mostanra azonban elég sokat javítottak a saját rendszerükön is, a felhasználóknak nagyon tetszett a P40 széria is, és várhatóan a Mate 40 is hasonló sikerrel fog járni. És mivel a Mate a cég zászlóshajói közé tartozik, nagyon jó specifikációkat kapott, és a külseje is abszolút megnyerő, ugyanis felkerült az internetre pár kép róla.

Impresszív kijelző-test arányo. – Forrás: OnLeaks

A kijelzője 6,4″-es lesz és egy picit le lesz kerekítve, egy kis szigettel a bal felső sarkon, amin két szelfikamera kapott helyett. A hátulja hasonlít az elődjéhez, de egy kicsit nagyobb, és kapott egy szenzort is, amiről egyelőre nem tudjuk, hogy mire jó. Méretei 158,8 x 72,5 x 8,9, de a kamerák miatt azon a részen 10,4 mm a vastagság, ami picit már nekem túl sok, de férfikezekben biztosan stabilabban lehet fogni.

Nagyobb, de ízlésesebb kamerasziget – Forrás: OnLeaks

A kiváló belső tulajdonságokkal rendelkező Mate 40, egy ilyen kellemes külsővel biztosan jó választás lesz azoknak, akiket nem zavar, hogy nincs például Gmail, meg YouTube, de persze úgy lenne az igazi, ha végre újra a Google alkalmazásai futhatnának a Huaweieken.

Te vennél olyan Huaweit, amin nincs Google, vagy túlságosan hozzád nőttek ezek az appok?

Forrás és borító: OnLeaks

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung a Huawei babérjaira tör

Anikó

Erősen iPad ihletésűre sikerült a Huawei új MatePad szériája

Anikó

Nagyjából 100 Huawei készülék frissül HarmonyOS-re

Foltin