IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Nincs még értelme a képernyő alatti szelfikameráknak

Még bőven nem elég jó a technológia ahhoz, hogy a dizájnt beáldozzuk a minőségért.

A teljes képernyős telefon már hosszú ideje mozgatja a fejlesztők fantáziáját, a legtöbb telefongyártó pedig a maga módján már talált is megoldást. Egyesek motorizált pop-up kamerák mellett döntöttek, mások apró lyukakat használtak, de a többség maradt a jól bevállt notch-nál. Egy tesztnek köszönhetően pedig inkább az utóbbiak táborának adnánk igazat.

A világ első telefonja, amelynek elülső kamerája a kijelző alá van beültetve, a ZTE Axon 20 5G és a The Verge által végrehajtott tesztből kiderül, hogy az eredmények meglehetősen lesújtóak.

Az Android egyik legjobb ár-érték arányú telefonjával, a GooglePixel 5-tel folytatott csatában a ZTE mutatós új telefonja alacsony képminőséget és szörnyű eredményeket hozott. Homályos és elmosódott részletek, valamint megkérdőjelezhető HDR-feldolgozás mellett az új ZTE telefonnal készített szelfiknek kicsit olcsó telefon érzése van, amely sajnos nem alkalmas arra, hogy a tévén nézegessük a képeket, vagy a közösségi médiában megosszuk.

Ezek az elmosódott képek rámutatnak, miért küzdöttek annyit a nagy telefongyártók a képernyő alatti szelfikamerákkal. Állítólag még a Samsungnak is problémái vannak a saját, kijelző alatt álló szelfikamera képminőségével kapcsolatban, ezért hagyta ki ezt a technológiát a tavalyi Galaxy S20/Note20 generációból, és valószínűleg a jövő hónapban is kihagyja a Galaxy S21-ből.

Úgy tűnik, hogy az első ilyen telefonnal a Samsungnál a 2021 második felére várt Galaxy Z Fold 3 lesz. Más gyártók, például a Xiaomi és a Huawei is bemutathat hasonló eszközöket 2021-ben, de még az is elképzelhető, hogy az Apple előrukkol valamivel. Az biztos, hogy a jelenlegi technológiát jobb elfelejteni.

Ti is hajlandóak vagytok várni még egy kicsit a technológiára, de az legyen jó?

Forrás és borító: PhoneArena

Kapcsolódó cikkeink

A Pixel 6 végre felnőhet az iPhone-hoz

Anikó

A túltolt branding esete a kisebb okostelefon gyártókkal

Foltin

Az Apple tavaszi eseménye idejére a Xiaomi már tető alá hozhatja a 200 W-os töltést

Anikó