IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

November 19-én jön a PS5, íme a hazai árak

Nem csak az Apple tett nagy bejelentéseket a héten, az este végre a Sony is eloszlatta a ködöt a két változatban érkező PS5-tel kapcsolatban, így már tudjuk a gépek árát és a megjelenési dátumot is.

Az Xbox Series S és a Series X hivatalos bemutatója után nem kellett sokat várnunk, hogy a rivális PlayStation 5-re vonatkozó részletekkel is tisztába kerüljünk. A tegnap este tartott PlayStation 5 Showcase-en a japánok végre elárulták a lényeget: a PS5 normál kivitele 184 990 forintért (499,99 dollár) lehet a miénk, míg a Blu-ray olvasó nélküli Digital Editionért 149 990 (399,99 dollár) forintot kell kicsengetnünk. Az új konzolok értékesítése nálunk november 19-én kezdődik, de néhány szerencsés országban (USA, Japán, Kanada, Új-Zéland, Dél-Korea, Ausztrália) már akár egy héttel korábban is bezsákolhatjuk. Kezdhetjük tárcsázni a Koreába szakadt rokonokat…

Csak egy apró csík a különbség.

S ha már ismerjük a számokat, itt az ideje az összevetésnek: a november 10-én érkező csúcs-Xbox, a Series X pontosan ugyanannyiba fog kerülni, mint a PlayStation 5 optikai meghajtóval szerelt változata, tehát nem az ár lesz a döntő tényező a két drágább konzol között vacillálóknak. A belépő szinten viszont már bonyolultabb a helyzet, nem is kicsit: habár az Xbox Series S jóval olcsóbb lesz (113 990 Ft), mint a digitális PS5, cserébe gyengébb is.

A Sony masináiban ugyanis a Blu-ray olvasót leszámítva ugyanaz a hardver dolgozik, míg az Xbox jóárasított gépe egyéb kompromisszumokat is hoz a Series X-hez képest: 4K helyett például 1440p a maximális felbontás, kevesebb a memória (16 helyett, 10GB), és a tárhelyét is szűkmarkúbban mérik (1TB helyett 512GB).

Az árakat nézve tehát a helyzet úgy áll, hogy a Sonytól olcsóbban megkaphatjuk az új generáció csúcshardverét, amennyiben hajlandók vagyunk lemondani a lemezes kiadásokról, azaz a cserélgetésről és a használt játékok vásárlásáról is.

A számok ismeretében neked melyik új konzol a csábítóbb?

Kapcsolódó cikkeink

Ikonikus Sony PS játékok bukkanhatnak fel az App Store-ban

Anikó

Előrendelhető a Sony Xperia 10 III

Foltin

Megszűnik a PlayStation 3, a PSP és a Vita online boltja

Foltin