IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Zenélő falidekort mutatott be az IKEA-SONOS páros

A bútoróriás és a hangszórógyár ma bejelentett közös terméke a skandináv életérzés kimaxolva. Ezt nem bújtatnád, ez a szoba fókusza lehet.

A SONOS termékeit nagyon szeretjük, legutóbb a Roam járt nálam. Arra azt írtam, hogy a legolcsóbb valóban SONOS termék, mert az IKEA-val közös SYMFONISK ára alacsonyabb. Igaz, azok a termékek azért olyan IKEA-sak voltak, vagyis jól szólnak, olcsóak a saját termékeikhez képest, de azért kinézetre eléggé semmilyenek, és inkább bújtatni akarod a szobában. A lámpára még azt mondod, hogy legalább praktikus, de a “könyvespolc” kissé azért erőltetett funkció…

Nos, a SYMFONISK legújabb terméke nem más, mint egy falikép, ami hangszóró is egyben. Hagyhatod a földön a falhoz döntve vagy felrakhatod a falra állóban és fekvőben is. Sőt, akár össze is köthetsz kettőt. Praktikus, helytakarékos és még tetszetős is, a két brand közös projektjének eddigi egyértelműen legjobb darabja. A megszokottól eltérő gondolat, amiben látod, ki mit tett bele a közösbe.

Mindössze 6 cm vastag, de a designnak köszönhetően még ennél is laposabbnak hatott a videóban és a hivatalosan képeken. Nagy kérdés itt a fizika, hogy ekkora légtér mennyi hangnak lesz elég. Ha tippelnem kéne, nem ennek lesz a családban a legjobb mélye. De egy kicsike hálóban a multiroom részeként még akár elég is lehet, ha nem nagyok az igények.

A bemutatón az IKEA munkatársai azt mondták, hogy egyelőre ugyan a fekete-fehér műanyaggal kétféle front design érkezik, de ez a jövőben bővülhet, akár a helyi igényekhez igazodva. Kicsit kíváncsi vagyok, hogy a magyar piacon milyen kép menne a legjobban.

Az viszont nagyon érdekel, hogyan lehet majd egyedivé tenni. Egy 3D nyomtatott vagy csak simán utángyártott egyedi design azt jelentené, hogy otthon mindketten megkapjuk a nappaliba, amit akarunk: én kicsit több hangzást, a feleségem meg végre két képet a kanapé fölé, amit ő választhat ki.

A bejelentés teljesen friss, ezért technikai specifikációkkal és árakkal sem tudunk még szolgálni, később ezek ismeretében frissítjük a cikket. Kérdésre a bemutatón ennél a terméknél is elhangzott, hogy az AirPlay 2 támogatást megkapja, de Bluetooth kapcsolatot nem. Ezen a SONOS felhasználók nem fognak meglepődni.

Az új SONOS SYMFONISK hangszórók elvileg július 15-től lesznek elérhetőek az IKEA-ban.

Kapcsolódó cikkeink

Sonos Roam – a legjobb hordozható hangszóró?

Viktor

Ez házimozi! – Teszten a Sonos Arc

Nagy Deborah

Sonos Beam teszt – Igazi élmény

Anikó