IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Szétnyithatós telefont tervez az Oppo, de nem olyat, mint gondolnád

Az Oppo megtartotta az idei második „Inno Day” névre keresztelt rendezvényét, ahol koncepció formájában mutatták be legújabb termékeiket, ötleteiket és innovációikat. A mostani esemény húzótermei a kigördülő képernyős okostelefon és kiterjesztett valósággal működő szemüveg lehetnek. 

Az Oppo X 2021 egyelőre még csak koncepciókban él, a rugalmas kijelző pedig egyelőre csak a vállalat kutatás és fejlesztési részlegénél létezik. A készülék általános használata során egy 6,7”-es OLED kijelzővel gazdálkodhatunk, de tartalomtól és felhasználástól függően a készülék 7,4”-es méretre bővíthető, méghozzá nem is akárhogy, széthúzással. 

Forrás: Oppo

A vállalat szerint saját erőátvitelt, szerkezeti lemezt és képernyőréteget fejlesztett ki az eszköz tartósságának biztosítása érdekében. Amely egészen pontosan így működik elöröl és hátulról:

Az Oppo nem az első vállalat, amely eljátszik a technológia gondolatával. A TCL hasonló prototípust mutatott be az év elején, bár az a modell nem volt működőképes, és normálisan a kijelzőt sem tudták megoldani. Az Oppo azonban sokkal tapasztaltabb okostelefongyártó, akinek sokkal jobb hozzáférése van egy rendkívül fejlett ellátási lánchoz, és van köztük olyan beszállító, aki furcsa, motoros kivitelű telefonokat is készít, így ők eggyel jobb eséllyel indulnak. Az LG pedig már szintén előállt egy hasonló készülék ötletével korábban.

A másik új koncepciós termék az Oppo AR Glass 2021, a vállalat legújabb kiterjesztett valósággal működő hordható kiegészítője. Az Oppo szerint a fejrevaló közel 75%-kal könnyebb elődjénél, amit a tavalyi Inno Day-en mutattak be és 0,71”-es birdbath típusú optikákkal ellátott OLED panelekből áll.

A szemüveg szteró halszemoptikás kamerákat is tartalmaz a gesztusok felismeréséhez, van még ToF szenzor és egy sima RGB kamera. A készüléket egyenesen a Find X2 Pro telefonhoz lehetne csatlakoztatni a jobb feldolgozási teljesítmény érdekében. 

És, hogy ezek a termékek valaha napvilágot látnak-e? Azt senki sem tudja. A tavaly bemutatott Oppo okosóra és 30W-ost gyorstöltő rendszer már ott figyel a boltok polcain…

Forrás és borítókép: Oppo

Kapcsolódó cikkeink

Nem lesz headset bejelentés az idei WWDC-n

Anikó

Még idén sem lesz semmi az Apple VR headsetjéből

Anikó

Mire NE számíts a jövő heti Apple eseményen

Anikó