IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Trumpot nem érdekli a kínaiak fenyegetése, leszedeti a WeChatet és a TikTokot az áruházakból

Úgy tűnik az elnököt abszolút nem hatja meg semminek a következménye.

Egyre szürreálisabb, hogy tényleg mindennap van egy újabb hír a Donald Trump vs. TikTok küzdelemben, de sem a kínaiak, sem az amerikai elnök nem tud leállni. Az már a tegnapi írásunkból is kiderült, hogy egyáltalán nem alaptalanok Trump vádjai a TikTok felé, ugyanis kiderült, hogy régóta lopkodja az androidos felhasználói MAC -címeit.

Trump múlt héten már aláírta azt a végrehajtási utasítást, miszerint ha nem veszi meg egy amerikai cég a TikTokot, akkor az ki lesz tiltva az országból. A WeChatnek is nekiment, akik viszont azzal fenyegetőztek, hogy nem fog jót tenni az Apple eladásoknak, ha nem lesz fent az App Store-ban az alkalmazás.

Trumpot azonban ez láthatólag kicsit sem érdekelte, ugyanis a Reuters információja szerint kiküldött egy dokumentumot a támogatóinak, amiben részletezte, hogyan fogja teljesen ellehetetleníteni az alkalmazás működését. Teljesen elvágják a pénzcsapot, megtiltják a reklámozást a platformon az amerikai cégek számára és teljesen betiltják az egész appot az USA területén.

A dokumentum nem sokkal azután született, hogy a WeChates balhé elkezdődött. Az alkalmazást üzemeltető Tencent szerint teljes érvágás lenne, ha a WeChatet is piszkálgatná Trump, ugyanis az alkalmazás nélkül nem sok kínai állampolgár venne továbbra is iPhone-t. Viszont ez egyáltalán nem hagyja meg az elnököt, aki kijelentette, leszednek minden TikTok és WeChathez hasonló alkalmazást az amerikai Apple App Store-ról és a Google Play Store-ból, ha nem sikerül megállapodni.

Ha viszont nagyon elmérgesedik a viszony, Trump előírhatja az Apple-nek, hogy az egész világ számára szedje le a WeChatet az áruházából, ugyanis annak átadása egy amerikai cég számára nem áll az elnök érdekében. Ez 25-30%-os visszaesést okozhatna az Apple eladásaiban.

A TikToknak még van esélye megúszni a tiltást, ha megállapodik a Microsofttal, plusz azóta a Twitter is bejelentkezett érte. A videós alkalmazás azonban már most bíróságra viszi az ügyet, ugyanis fel vannak háborodva, mekkora igazságtalanság érte őket.

Őszintén, unjátok már, vagy élvezitek a tech hidegháborút?

Forrás: MacRumors
Borító: TechWorld

Kapcsolódó cikkeink

A TikTok minden mozdulatodat figyeli – neked van rejtegetnivalód?

Anikó

A Trump adminisztráció utolsó döféseként feketelistára kerül a Xiaomi

Nagy Deborah

12 éves brit lány pereli a TikTokot személyes adatainak felhasználása miatt

Nagy Deborah