IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

128 GB-os alap tárhellyel jöhet az iPhone 12 Pro és a Pro Max

Az aktív, ám nem mindig pontos szivárogtató Jon Prosser ezúttal az iPhone 12-széria tárhelyopcióit és a szállítás kezdetének dátumát tippelte meg.

Csak nemrég írtunk a legutóbbi Prosser-jóslatról, mely szerint az idei iPhone-okat először Dél-Koreában dobhatják piacra, ám máris itt egy újabb adag spekuláció. A szivárogtató legfrissebb Twitter-posztjában azt állítja, hogy a 2020-as készülékek első példányait október 5-én kapják meg a terjesztők, de a szállítmányba csak az 5,4 hüvelykes iPhone mini, valamint a 6,1 hüvelykes alap iPhone 12 kerül majd be. Prosser úgy tudja, hogy a két olcsóbb modell egyaránt 64 GB-os tárhellyel indul, ami helyett 128 GB-os és 256 GB-os opciókat is választhatnak majd a vásárlók.


Posztjában azt is megjegyzi, hogy az 5,4 hüvelykes iPhone-nál már egyértelműen a „mini” lesz a végső név, valamint megerősíti a bemutató október 13-i időpontját is.  A legérdekesebb azonban a bejegyzéshez fűzött hozzászólása, amelyben az áll, hogy az iPhone 12 Pro és a Pro Max esetében már nem 64, hanem 128 GB-os induló tárhellyel számolhatunk. Ha valóban így alakul, azzal az Apple a táblagépeknél bejáratott sémát követné, hiszen a 11 és a 12,9 hüvelykes iPad Prónál is 128 GB-os a legkisebb választható kapacitás.

A legfrissebb tippjével Prosser egyébként saját magának mond ellent, mivel májusban még azt jósolta, hogy az összes iPhone 12 128 GB-os tárhelyről indul, amire az egyik hozzászóló fel is hívta a figyelmét. A szivárogtató válaszában azzal magyarázta a tévedését, hogy a korábbi információit még jóval a tesztpéldányok elkészülte előtt szerezte. Az új álláspontjával Prosser mindenesetre egy platformra került a L0vetodream nevű leakerrel, aki már tavasszal is kitartott a 64 GB-os alap tárhely mellett az olcsóbb modelleknél.

Jon Prosser – Forrás: WFMJ

Prosserrel kapcsolatban nem árt megjegyezni, hogy ugyan rendkívül szorgos informátor, de azért nem mindig válnak be a tippjei. Augusztusban például azt állította, hogy az új iPadek bemutatója szeptember 7-én lesz, méghozzá sajtóközlemény formájában, ám erre végül a szeptember 15-i Time Flies eseményen került sor. A leleplezés napján viszont már pontosabb előrejelzésekkel szolgálva eltalálta, hogy új iPhone-t és AirPods fejhallgatót sem láthatunk, mivel a két iPadé és az új Apple Watch-é lesz a főszerep.

Forrás: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csökken az iPhone-ok iránti kereslet?

Anikó

Még itt sincs az iPhone 13, már a 14-ről szivárognak az infók

Anikó

A 12-es iPhone széria nem tudja lenyomni a 11-est

Anikó