IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Huawei beelőzte értékesítésben a Samsungot

A 2020-as második negyedéves pénzügyi jelentés alapján a kínai Huawei forgalmazza a legtöbb telefont a világon, ezzel maga mögé kényszerítve a dél-koreai Samsungot.

A Canalyst nevű elemző cég szerint 55,8 millió darab készüléket adott el a Huawei eddig a 2020-as évben, ezzel szemben a Samsung “csak” 53,7 milliónyi okostelefont értékesített. A koronavírus miatt létrejött gyenge eladások miatt, ez 30%-os csökkenést jelent a tavalyi évhez képest a dél-koreai mogulnak.

Természetesen valóban szép teljesítmény ez a kínai tech óriástól főleg úgy, hogy számos helyen betiltották vagy korlátozták termékeiket, pl. az USA-ban vagy az Egyesült Királyságban: és persze nem szeretném elvenni a rivaldafényt róluk és a szép teljesítményükről. De azt tudni kell, hogy 70%-át annak a közel 56 millió telefonnak, Kínában értékesítették. Szóval tényleg több telefont adtak el, de piacot a Samsunggal szemben nem nyertek.

Mivel Amerikában és Európában is sokkal kedveltebbek a dél-koreai cég telefonjai. Azonban persze Kínát sem kell félteni és elfeledkezni róla, mivel még mindig a világ egyik legnagyobb gazdasága, ahol úgy tűnik a Huawei a csúcs. 2 milliárd embernek meg sok telefon kell…

Kíváncsian várjuk, megtudja-e tartani a Huawei az első helyet? – Forrás: Canalys

Az, hogy ez elég lesz-e vagy időleges csak, azt idő múlása tudja majd megválaszolni. Az biztos, hogy jelenleg a kínai piac jobban megy, mint bármely másik a világon.

Azonban szerintem csak magában a keleti piac növekedése nem lesz elég a Huaweinek a trón megtartására. Mivel még mindig a Samsung a kedveltebb, ha az összes piacot összevetjük, és ha a globális helyzet javulni fog, akkor nagyon is valószínű, hogy visszaszerzi az okostelefonok királya címet. De cáfolja meg a Huawei, legalább még jobb Samsung telefonokat kapunk majd, mert “ha’ akko’ jobban kő nyomni”.

Kíváncsian várom a fejleményeket és a telefon piac változását, alakulását.

Borító: XDA Developers
Forrás: Canalist

Szerinted megérdemelten első a Huawei vagy csak időleges és a Samsung biztos vissza szerzi majd a koronáját?

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung a Huawei babérjaira tör

Anikó

Erősen iPad ihletésűre sikerült a Huawei új MatePad szériája

Anikó

Nagyjából 100 Huawei készülék frissül HarmonyOS-re

Foltin