IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Hasznos újdonságok érkeztek az Apple legújabb rendszereinek bétáiban

Tegnap este ismét lerohantak minket a béták, ez már a negyedik kör, amiben az iOS és iPadOS 14, a macOS 11, tvOS 14 és watchOS 7 funkciói újdonságokkal és hibajavításokkal bővülnek.

Az iOS 14 rendszere gyökeres változásokat hoz az operációs rendszer életében. Sokkal nyíltabb lesz a Főképernyő, jönnek a Widgetek, App Library és a Picture in Picture mód videós tartalmak számára. Számtalan szempontból megújul az Üzenetek alkalmazás és az Apple Maps, lesznek App Clipek és még megannyi apróság került fel idén a finomságok listájára.

Egyik szemem sír, a másik üveg, amikor az iOS bétája frissül. Egyrészt azért, mert az újdonságként bemutatott funkciókkal kapcsolatban, pl. Widgets sokkal nagyobb elvárásom volt. A kezdetleges néhány opció után azért csepegett egy két új alkalmazás, amit be lehet állítani. De nálam még mindig nem jött meg az az áttörés, amire a beharangozó után vártam. Aztán, lehet csak nálam van gond a toronyban…

Forrás: AppleInsider

Az iOS 14 legújabb bétájában az alábbi újdonságok bukkantak fel:

  • Visszatért a Weather (Időjárás) widget
  • Új widget érkezett a TV apphoz
  • Megújult a Notes (Jegyzetek) kezdőképernyője
  • Visszatért a 3D Touch az arra alkalmas készülékekben
  • Összességében jobb lett a kereső
  • A LiDAR szkennerrel ellátott iPad Prók már automatikusan detektálni tudják az emberek magasságát
  • Új ikonok érkeztek a Weather (Időjárás) widgetbe
  • Az Reminders (Emlékeztetők) alkalmazás widgetének háttere szürkére váltott fekete helyett Dark Mode-ban

Valamint kicsúcsosodni látszik a Covid elleni óriási védekezés, az Exposure Notifications karrierje is. A negyedik bétával már Dániában, Horvátországban, Írországban, Kanadában, Lengyelországban, Németországban.

Forrás: 9to5Mac

A béták másik régen várt újdonsága a 4K-s YouTube tartalmak lejátszásának támogatása Safariban. Eddig ha 4K-s videókat szerettél volna YouTube-ról lejátszani, akkor muszáj volt pl. a Google Chrome-ot választanod böngésződül, a Safariban meg állt az élet és a tudomány 4K alatt.

Egyelőre ennyi, természetesen a listát tovább bővítjük, ha újabb funkciók bukkannak fel.

A béta telepítéséről és annak veszélyeiről már korábban értekeztünk, mint ahogy arról is, hogyan szabadulhatsz meg az átokfajzattól és downgradelhetsz iOS 13-ra, ha már igazi teherré válik a készülékeden. De ami igazán fontos: mindig készítsetek biztonsági mentést!

Az iOS 14 bétája az alábbi készülék számára érhető el:

Az iOS 14 negyedik bétája mellett érkezett még frissítés az iPadOS 14-hez, a HomePod OS-éhez, a macOS Big Surhöz, watchOS 7-hez és tvOS 14-hez is. Ha felbukkan bennük bármi érdekes, természetesen azzal is jövünk.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó