IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jön a legújabb aktivitásmérő: az Amazon Halo!

Úgy tűnik Jeff Bezos, a világ leggazdagabb embere és az Amazon tulajdonosa semmiből sem szeretne kimaradni, még az aktivitásmérők piacából sem.

Az Amazon Halo (nem az a Halo, nyugi…) fitnesz és sport aktivitásmérője a mai naptól már elő is rendelhető a cég amerikai oldalán. Első körben csak a “korai hozzáférés” lehetősége adott, illetve jelenleg sajnos kizárólag az Egyesült Államokba szállítanak. És még egy adag szerencse is kell majd, mivel limitált lesz az első kör, pont mint a PS5-nél, ezért csak a “kiválasztottak” szerezhetik be mindenki más előtt az eszközt.

Viszont ha van lehetőséged rá és előrendeled, akkor jelenleg csak 65 dollár az ára. Ez majd 100 dollárra ugrik, amint beindul a globális értékesítés. Igaz, első hangzásra már a korai elérési ár is soknak hangzik, nemhogy a végleges egy “karkötőért”, amin még kijelző sincs. Okkal: az Amazon úgy volt vele, nincs semmi szükségünk még egy képernyőre amit bámulhatunk…

A vásárlás után sem megy azonban ingyen a buli, ajánlatos lesz mellé venni egy havi 4 dolláros előfizetést is. Mintha még nem lenne elég belőlük, gondolunk itt a Netflixre vagy Amazon Prime Videóra. Azt pontosan még nem tudni, hogy mely speciális Halo funkciók lesznek elérhetőek az előfizetéssel, mindössze annyit mondtak, hogy lesz ingyenes felhozatal is. Gondolom azért, hogy megvedd és csak utána realizáld, hogy semmi értelme nem volt megvenni a fizetős funkciók nélkül.

Elméletileg kamerán keresztül megtudja mondani a Halo testünk zsírszázalékát! Forrás Amazon

Elvileg Jeff Bezos aktivitásmérője mindent is fog majd tudni, a pulzusméréstől az akármilyen testmozgás felismerésig, mint ahogy manapság minden hasonló kütyü. Az igazán érdekes extra funkció igazából nem is magában a karkötőben van, hanem a hozzá készült telefonos applikációban. Telefonunk kameráját magunkra irányítva az Amazon szerint játszi könnyedséggel tudja majd megmondani testzsír százalékunkat, illetve ha engedélyezzük, akkor hangunkat figyelve azt is figyelemmel követi, hogy mennyire tűnünk energikusnak és boldognak. Jó lesz majd, ha cseszeget, hogy légy boldogabb…

Ha valakit csak a kinézet érdekelne, lesz majd szürkében, rózsaszínben és feketében is első körben, de biztosan érkezik majd még ezerféle a megjelenés után, ahogy az lenni szokott a többi okosóra és aktivitásmérő esetében.

Hangunk alapján elvileg majd az energia szintünket is megtudja majd határozni Halo applikációnk! Forrás: Amazon

A “csomagküldős” cég arról is nyilatkozott, hogy az “okoskarkötő” fejlesztésének egyik fő szempontja a felhasználók magánszférájának megőrzése volt. Nagyon is fontosnak tartják, hogy az összes rólunk gyűjtött adatot csakis a telefonunkon tárolja a Halo appunk, illetve periodikusan töröljék azt. Erre mondjuk igazán szükség van, tekintve, hogy már rengeteg nagyobb céget megvádoltak a jogtalan privát adatok gyűjtésével, legyen szó a Huaweiről, TikTokról vagy akár a Google-ről..

Kíváncsian várjuk, milyen is lesz az Amazon Halo érdekes megközelítésből készített aktivitásmérője. Annyi biztos, hogy jól fog fogyni a saját értékesítő oldalnak köszönhetően.

Borító: Sakal Times

Forrás: androidpolice

Te beszereznéd az új Amazon által készített Halo aktivitásmérőt?

Kapcsolódó cikkeink

Az Apple továbbra is vezeti a táblagépek piacát

Anikó

Az Amazon is beszállhat a kriptovaluták versenyébe

Anikó

Az Amazon felvásárolta az MGM stúdiót

Anikó