IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Mégis lesz Project xCloud az iPhone-on?

Az Xbox-divíziót vezető Phil Spencer egy tegnapi interjúban úgy nyilatkozott, hogy továbbra is szeretnék, ha az Xbox Game Pass kínálata az Apple telefonjain is elérhető lenne.

Az Epic-balhé előtt egy másik (mini)botrány is kirobbant még augusztusban, amikor az Apple lényegében kitiltotta az App Store-ból a Microsoft játék-streaming szolgáltatását, a Project xCloudot. Azóta újabb fejlemény is történt az ügyben, a cupertinóiak ugyanis közben módosították az alkalmazásboltjuk irányelveit, gondosan ügyelve arra, hogy a lehető legnehezebb legyen egy hasonló platform elindítása. Az új előírások dióhéjban arra köteleznék a szolgáltatókat, hogy minden, felhőn keresztül streamelt  játékot külön töltsenek fel és kezeljenek az App Store-on belül, s hogy vessék alá őket az Apple ellenőrzési procedúrájának.

A drákói szigort látva sokan legyintettek, hogy akkor ezzel le is mondhatunk a Project xCloudról, ám a jelek szerint nem eszik ennyire forrón a kását: a Microsoft még ezek után sem adta fel a dolgot. Phil Spencer, az Xbox-részleg vezetője ugyanis egy tegnapi interjúban megerősítette, hogy továbbra is szerepel a terveik között az iPhone-os terjeszkedés.

Elkötelezettek vagyunk, hogy a Game Passt az összes mobil eszközre eljuttassuk, beleértve az Apple telefonokat is. Folytatjuk a tárgyalásokat, és biztos vagyok benne, hogy képesek leszünk valamilyen megoldást találni. -mondta a CNBC-nek.

Nem ez volt azonban Spencer egyetlen bizakodásra okot adó megszólalása, néhány nappal korábban a francia Le Figaró napilapnak is hasonló hangnemben nyilatkozott:

„Elhatároztam, hogy megoldást találok. Sokat tárgyalunk velük. Nem ma lesz a napja, valószínűleg nem is holnap, de elhozzuk a Game Passt az iPhone-ra

Bőven van tehát okunk a bizakodásra, annál is inkább, mert a Game Pass a játékvilág egyik legjobb ajánlata a maga 100-nál is több tételt tömörítő kollekciójával. Ha a Project xCloud teljes üzemmel beindul, és végül tényleg sikerül eljutnia az iPhone-ra is, akkor az almás mobiljainkon olyan címeket gyűrhetünk majd, mint a Halo- és a Wasteland-szériák, vagy a Mortal Kombat X. A lista pedig a jövőben még érdekesebb lehet, ugyanis a hét egyik legnagyobb híre volt, hogy a Microsoft 7,5 milliárd dollárért felvásárolta a Bethesda Softworks mögött álló ZeniMax Mediát, s ezzel egy sor legenda (pl. The Elder Scrolls, Doom, Wolfenstein, Fallout) jogait sikerült megszerezniük.

A CNBC-nek nyilatkozva Spencer egyébként még arra is kitért, hogy az Epic Games-szel ellentétben nekik nem az Apple 30 százalékos jutalékrendszerével van bajuk, hanem úgy általában azzal, hogy a felhőalapú gaming szolgáltatások jelenleg nem engedélyezettek az App Store-ban.

Forrás: AppleInsider

Borítókép: CNBC

Kapcsolódó cikkeink

Megjelent az iOS 16

Anikó

Az iPhone XR-re hajazhat az új SE

Anikó

Végre visszatért a töltöttség százalékos kijelzése az iPhone-okon, de miért így?!

Anikó