IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Mindenkinek a TikTok kell, most egy hipermarket jelentkezett be érte

Na de nem a Tesco vagy az Auchan, hanem a világ legnagyobb kiskereskedelmi cége, a Walmart jelentkezett be a népszerű videós alkalmazásért.

Már lassan nem tudom elég változatosan felkonferálni a tényt, hogy ma sem maradunk balhés hírek nélkül. Lassan már én sem bírom itt a nyomást, és felmondok, mint a TikTok CEO-ja.

Tényleg csak pár mondatban említenénk meg a tényt, hogy Donald Trump kijelentette az adatlopkodásos botrány után, hogy csak akkor maradhat a TikTok az amerikai állampolgárok telefonján, ha hazai kézben van az app. Először bejelentkezett érte a Microsoft, majd a Twitter, az Oracle és most a Walmart is.

Fura elképzelni a TikTokot egy hipermarket kezében – Forrás: People

A Walmart akkora üzletlánc, hogy még itt Európában is ismert annak ellenére, csak az Egyesült Királyságban, és ott is Asda néven vannak jelen. Szóval pénz van az biztos, már csak azt nem értjük, hogy minek kell egy hipermarketnek a TikTok.

A Walmart szerint az alkalmazás felvásárlása segítene nekik bővíteni a portfóliójukat. Ráadásul az üzletlánc nem egyedül vállalná az üzemeltetést, ugyanis a Microsofttal szeretne együtt ajánlatot tenni.

Biztosak vagyunk benne, hogy a Walmart és a Microsoft partnersége minden amerikai TikTok felhasználó igényeit kielégítené arra vonatkozóan, hogy biztonságban érezzék az adataikat. Valamint az Amerikai Egyesült Államok kormánya számára is megfelelő védelmet nyújtana az adathalászat ellen.

TikTok

A Walmart és a Microsoft egyesült tőkéjével licitálhatnak majd az Oracle-re. Kelleni is fog a pénz, mert a TikTok átvételéhez körülbelül 30 milliárd dollárnyi összeget saccolnak a szakértők.

Szerinted minek a Walmartnak a TikTok? Csak a pénz miatt?

Forrás és borító: BBC

Kapcsolódó cikkeink

A TikTok minden mozdulatodat figyeli – neked van rejtegetnivalód?

Anikó

Elon Musk felvásárolja a Twittert

Anikó

Berobbant Kínában a Honor 50, a Windows 11 mindenképp látni akar minket, a Twitter pedig Google integráláson dolgozik

Foltin