IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Felmondott a TikTok CEO-ja a politikai nyomás hatására

Mindig a gyengébbik fúj visszavonulót, nemde?

Napjainkban két téma van, amiken jókat lehet csámcsogni: az egyik az Epic-Apple balhé, a másik a Trump vs TikTok csata. Az utóbbi már húzódik egy jó ideje, és nem olyan egyszerű a helyzet, mint például az Epic-Apple esetében, ahol az első kör már le is futott a tárgyaláson, és félig-meddig Tim Cookéknak adtak igazat.

Kevin Mayer, a TikTok vezérigazgatója bejelentette a felmondását, miután egyre jobban élesedik a viszály az alkalmazás és Donald Trump kormánya között.

Trump és a TikTok harcát nem bírta Mayer – Forrás: BusinessInsider

Számunkra sem újdonság, hogy az utóbbi időben nagy politikai nyomás helyeződött a cégre, és ezzel Kevin feladatai is sokat változtak és új kihívások elé állították, így teljesen megértjük a döntését. Szeretnénk megköszönni neki az eddigi idejét a céggel és minden jót kívánunk neki.

A TikTok szóvivője

Mayer egy belső e-mailben jelentette be a felmondását és az ügyvezető igazgató, Vanessa Pappas fogja átvenni a CEO helyét.

Az elmúlt hetekben gyökeresen megváltozott a politikai helyzetünk, és sokat gondolkoztam én is. Arra jutottam, hogy komoly változtatásokra lesz szükség a vállalati struktúrában, és a szerep, ami nekem jutna nem az, amire igent mondtam. Fájó szívvel kell tehát itt hagynom a céget, de reméljük hamarosan megoldódik az egész ügy.

Kevin Mayer

Az valóban igaz, hogy Trump kormánya nem kímélte a ByteDance-t, a TikTok mögött álló céget, de azért nem voltak alaptalanok a vádak. Az alkalmazás azonban csak akkor maradhat az USA-ban, ha egy amerikai vállalat átveszi az irányítását.

A TikTok hamis vádakra hivatkozva pedig beperelte az egész Trump kormányt, amiért negatív reklámot csinálnak nekik és ellehetetlenítik a működésüket Amerikában. Kevin Mayer egyébként nemrég csatlakozott a céghez, idén májusban igazolt át a Disney-től, ahol a közvetlen fogyasztói tartalmakat irányította, és részese volt a Disney+ indulásának, valamint a Marvel Entertainment (2009), Lucasfilm (2012) és a 21st Century Fox (2019) bekebelezésének. Azt, hogy a rövid és viszonylag botrányos karrierje után a TikToknál merre fogja vinni az élet, még nem tudni.

 

Szerintetek tud valamit, és megfutamodott, vagy csak nem bírta a stresszt?

Forrás és borító: The Verge

 

 

 

Kapcsolódó cikkeink

A TikTok minden mozdulatodat figyeli – neked van rejtegetnivalód?

Anikó

A Trump adminisztráció utolsó döféseként feketelistára kerül a Xiaomi

Nagy Deborah

12 éves brit lány pereli a TikTokot személyes adatainak felhasználása miatt

Nagy Deborah