IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Termékdömpinggel telhet az év fennmaradó része

Az elmúlt időszakban már igazából csak az nem találgatott Apple fronton, akinek nem volt kedve hozzá, Mark Gurman és Debby Wu a Bloombergtől most kicsit rendet vágott az információk rengetegében.

Kezdjük a bizonytalanságot ott, hogy bár szeptember 1-je van, a szokásos őszi Special Eventről és annak időpontja körül még síri csend és hullaszag kering. Arról nem is beszélve, hogy mennyi a kérdőjel – az iPhone-ok mellett – bemutatásra szánt termékek esetében.

Úgy tűnik, az iPhone-ok esetében helyből sikerülhet rekordot beállítani. Nemcsak az egyszerre négy bemutatásra kerülő készülékkel, de a szállítási idővel is. Az már előre borítékolható, hogy a „sima” modellek a Prókat megelőzően kerülnek a boltok polcaira. Ha jól saccolnak az elemzők, akkor megdőlhet a rekord: 2017-ben az iPhone X-ek értékesítése csak november elején kezdődött el.

Forrás: 9to5Mac

Kialakítás tekintetében a 2020-as iPhone felhozatal megörökölheti az iPad Prók szögletes formavilágát és a Pro modellek várhatóan a tavalyi éjzöld helyett/mellett éjkék színben is elérhetők lesznek. Továbbá az anyaghasználat is megkülönbözteti majd egymástól a Pro és „nem Pro” készülékeket: a drágább rozsdamentes acél, míg a sima iPhone-ok alumínium keretet kaphatnak. A 6,7”-es legnagyobb iPhone pedig a szintén legutóbbi iPad Prókban bemutatott LiDAR szkennert is megörökölheti.

Amiket viszont úgy tűnik, hamarabb megkaparinthatunk, az az új iPad Air és Apple Watch 6. szériája. Ha igazak a híresztelések, a két eszköz már nem is kap helyet a Special Eventen, csak szimpla bejelentés keretein belül fognak frissülni.

Forrás: Concept Phone

Az iPad Airek nagy újítása az iPad Prókra hajazó kinézet és a 10,8”-es kijelző alá vagy bekapcsoló gombba épített ujjlenyomat olvasó lehet. Míg az Apple Watchból a szokásostól eltérően egy drágább és egy olcsóbb, a Series 3-at helyettesítő verzió is érkezhet, az idei húzófunkció pedig a véroxigénszint-mérés lehet.

És ha az iPad Air és Watch nem szólna elég nagyot, jöhet még az AirPods Studio, teljes fület befedő fejhallgató és a jelenleg kapható HomePod kistestvére, sokkal megfizethetőbb áron.

Ami még mostanában előkerült: az AirTag ész az Apple TV, ezek rajtjáról még kevessebb információ áll rendelkezésre. Az Apple TV frissítése gyorsabb processzort és új, a Lokátorral is bemérhető távirányítót igér. Azonban nagyon úgy tűnik, ezzel az idei termékpalettára már nem fér fel.

Az iPhone-ok késését már Luca Maestri is korábban megerősítette a befektetőkkel történő hívás során. A többi viszont mind találgatás csak. John Prosser szerint az iPad Air az Apple Watchcsal karöltve érkezik jövő héten, míg a Mac Otakara blog szerint az iPhone-ok mellett az AirTag és új Apple Watch modellek is az októberre csúszó Special Eventen kapnak helyet.

Forrás: Bloomberg

Borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

iPad 9 vs. iPad 10 vs. iPad Air – melyik kell nekem?

Anikó

Megjelent a watchOS 9

Anikó

Megjelent az iOS 16

Anikó